Teška nesreća u lijašu: Pješaku se ljekari bore za život, vozač uhapšen

U Ilijašu se jučer dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je povrede opasne po život zadobio pješak, dok je vozač uhapšen.

Hitno prevezen u bolnicu
– Dana 30.06.2023. godine, oko 10:10 sati, na kolovozu ulice Bosanski put, općina Ilijaš, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je došlo do udara i obaranja na kolovoz pješaka D. H., rođen 1941. godine, od strane putničkog motornog vozila, marke Škoda Yeti, kojim je upravljao vozač M. A., rođen 1983. godine. U ovoj saobraćajnoj nezgodi, teške tjelesne povrede opasne po život, zadobio je pješak D. H., kojem je ukazana ljekarska pomoć u KCUS-KUM, odakle je upućen na Kliniku za neurohirurgiju, gdje je zadržan na daljem liječenju. O navedenom obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji nije izašao na lice mjesta i na osnovu njegove usmene naredbe, uviđaj je izvršila, uviđajna ekipa Uprave policije MUP-a KS u prisustvu stalnog sudskog vještaka saobraćajne struke i stalnog sudskog vještaka mašinske struke- saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Vozač kasnije uhapšen
Istog dana u 15:30 sati, policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, uhapsili su vozača M. A. (40) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja iz člana 336. KZ FBiH, a u vezi sa članom 332. stav 3. u vezi sa stavom 1. ugrožavanje javnog saobraćaja.

Vezani članci

U saobraćajnoj nesreći na autoputu kod Ilijaša poginula jedna osoba

Visokoin.com

U Ilijašu uhapšen nasilnik, zadržan u službenim prostorijama

Visokoin.com

U Ilijašu će se danas uništiti 1.400 komada oružja

Visokoin.com

Na području Ilijaša pronađeni nekompletni posmrtni ostaci jedne osobe

Visokoin.com

80.000 KM za revitalizaciju bosanskog Dubrovnika

Visokoin.com

Šta se spaljuje u tvornici “Wood Team” u Brezi? “To nije drvo, tako drvo ne gori”

Visokoin.com