Teška nesreća u Njemačkoj: Porscheom se zabio u državljane BiH

Na isključenju sa njemačkog autoputa A96 preksinoć je došlo do udesa u kojem je povrijeđen jedan državljanin Bosne i Hercegovine.

Kako prenose njemački mediji, dvojica državljana BiH, jedan u Fordu, a drugi u Amaroku vozili su jedan iza drugog kada su odlučili da naprave pauzu i odmore se. Izlazeći sa autoputa i krećući se ka odmorištu na njih je odjednom naletio Porsche i došlo je do lančanog sudara u kojem je povrijeđen državljanin BiH (35), koji je bio za volanom Amaroka.

Vozač i suvozač iz Porshea izašli su da vide u kakvom stanju je 35-godišnji vozač iz BiH. I sve bi prošlo uobičajenom procedurom da nakon nekog vremena odjednom na odmorište nije došao 65-godišnjak, koji se policijskoj patroli iz Memingena predstavio kao vozač Porschea! Državljani BiH su odmah osporili tvrdnje ovog 65-godišnjaka, objasnivši policiji ko ih je zaista udario.

Na kraju se ispostavilo da su i vozač i suvozač iz Porschea zapravo bili pod uticajem alkohola i pokušali su policiji da “podvale” drugog vozača.

Tada je policija započela detaljni pretres vozila i provjerila vozača i suvozača. U Porscheu je pronađena manja količina narkotika, a provjerom je utvrđeno da vozač, koji je udario državljane BiH, nema ni vozačku dozvolu. U jednom momentu je nastao potpuni haos i policija nije mogla da utvrdi ko je zaista bio za volanom Porschea. Na kraju su izuzeti i uzorci krvi, a Porsche je zaplijenjen. Najdeblji kraj će vjerovatno izvući 65-godišnjak koji se lažno predstavio kao vozač Porschea koji će biti prijavljen za ometanje pravde, prenose Nezavisne.