Tko je kriv za probleme u krevetu?

Nova studija došla je do zanimljivog zaključka nakon provedenog istraživanja. Naime, znanstvenici tvrde da se uzrok problema u spavaćoj sobi, poput erektilne disfunkcije muškaraca, često nalazi u dobrom slaganju partnerice i muškarčevih prijatelja.

Istraživanje koje je provelo Sveučilište Cornell tvrdi kako stariji muškarci koji svoje slobodno vrijeme najčešće provode s partnericom i prijateljima često pate od problema u spavaćoj sobi, poput erektilne disfunkcije, prenosi tportal. Fenomen nazvan ‘zajedništvo partnera’ odnosi se na slučaj kada se partnerica nađe između muškarca i njegovih prijatelja. Naime, u slučaju kada se žena jako dobro slaže s muškarčevim prijateljima te s njima provodi dosta vremena, muškarac se često osjeća manje privlačnim i pomalo uvrijeđenim te se zbog toga iskrice u spavaćoj sobi mogu ugasiti, piše Daily Mail.

Oko 25 posto muškaraca koji su sudjelovali u istraživanju priznalo je da su osjetili to neugodno stanje, a voditelj istraživanja Benjamin Cornwell kaže: ‘Muškarci su koji su iskusili ‘zajedništvo partnera’ imaju više šanse za pojavu erektilne disfunkcije ili pak teškoće doživljavanja orgazma.’

Ovaj fenomen ima takav rezultat jer u slučaju dobroga odnosa njegove partnerice i prijatelja, muškarac gubi osjećaj automnosti i privatnosti, koji su srž tradicionalnih koncepata muškosti. Znanstvenici upozoravaju da žene koje pokušavaju upravljati društvenim životom svojih muškaraca mogu time prouzročiti probleme u spavaćoj sobi.

Osim toga, znanstvenici su otkrili i da se muškarci koji nemaju dovoljno vremena koje bi proveli s prijateljima, osjećaju manje privlačno. Stoga znanstvenici upozoravaju da nema ničega lošeg u tome da žene organiziraju vrijeme, jer su često puno bolje organizatorice, no muškarci bi svakako trebali imati vrijeme koje će sami provesti s prijateljima.

(VisokoIN)