Tragedija kod Širokog Brijega: Jedna osoba poginula u teškoj prometnoj nesreći

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila na cesti Mostar – Široki Brijeg jedna osoba je smrtno stradala. Na mjesto ove prometne nesreće izašli su djelatnici hitne pomoći Doma zdravlja Široki Brijeg, pripadnici vatrogasne postrojbe Široki Brijeg, te službenici Policijske uprave Široki Brijeg.

 

Policijska uprava (PU) Široki Brijeg zaprimila je dojavu u 19:50 sati o prometnoj nesreći u mjestu Dobrič, potvrđeno je za Hercegovina.info iz te PU.

U sudaru vozila marke Audi i Golf jedna osoba je poginula, potvrdio je za hercegovina.info dežurni tužitelj Tužiteljstva županije Zapadnohercegovačke. Prema navodima očevidaca, automobil Audi je udario u automobil Golf, te ga je od mjesta sudara odbacio oko 50 metara dalje.

Golf je od sudara, ali i vjerojatnog prevrtanja uništen gotovo do neprepoznatljivosti, te je nakon nekontroliranog kretanja završio na krovu, pri tome udarivši u potporni zid uz koji se zaustavio.

Poginuo je vozač golfa inicijala F. M. (1952.) iz Mostara (nastanjen u Dobriču), dok se u drugom vozilu nalazio Š. Ć. (1994.) također iz Mostara i on je nakon sudara priveden u PU Široki Brijeg.

Od trenutka nezgode, cesta Mostar – Široki Brijeg je bila u potpunosti zatvorena za promet. Na mjestu događaja službenici policije uz prisustvo dežurnog tužitelja su izvršili očevidne radnje.Oba automobila su specijaliziranim policijskim vozilom ‘pauk’ prevezena u krug PU Široki Brijeg gdje će po naredbi dežurnog tužitelja biti izvršena potrebna vještačenja.