TRAGIČNA SUDBINA 68-GODIŠNJAKA: SPRIJEČIO KRAĐU DRVA NA SVOM IMANJU, ZAVRŠIO NASMRT PRETUČEN

Pred Osnovnim sudom u Modriči počelo je suđenje maloljetniku optuženom da je prošlog oktobra, sa još jednim muškarcem kojem se sudi odvojeno, kod Dervente pretukao hrvatskog povratnika Marka Mišića, koji je mjesec dana kasnije preminuo u bolnici.

Šezdesetosmogodišnjeg Mišića dvije osobe su pretukle nakon što je 12. oktobra prošle godine pokušao da ih spriječi da ukradu drva na njegovom imanju. Mišić je od zadobijenih povreda preminuo mjesec dana kasnije u bolnici u Slavonskom Brodu.

Nakon podizanja optužnice, razdvojen je sudski postupak i maloljetniku se sudi pred Osnovnim sudom u Modriči, dok će se prvookrivljenom Milanu Ćulibrku suditi pred Okružnim sudom u Doboju.

Pravni zastupnik porodice Mišić, Mustafa Alić, pojasnio je da nije u mogućnosti da iznosi detalje u vezi sa sudskim procesom koji se vodi protiv maloljetnika, kojem je zakonom zaprijećena kazna zatvora do pet godina.

– U konkretnom slučaju, kako prenosi Mondo tužilaštvo je bilo efikasno i u relativno kratkom roku protiv maloljetnika je podiglo optužnicu, koja je potkrijepljena svim relevantnim dokazima, rekao je Alić.