U BiH danas promjenjivo i nestabilno vrijeme uz kišu

U Bosni i Hercegovini danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima ponegdje na sjeveru sa slabom kišom. Tokom dana, uglavnom svježije, promjenjivo i nestabilno uz kišu, često u obliku pljuskova, a lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme, najprije u sjevernim, a zatim u centralnim i djelimično južnim područjima.

Vjetar slab do umjeren sjeverozapadnog smjera, na momente i pojačan. Jutarnje temperature zraka od 16 do 21, na jugu 24, a najviše dnevne od 28 do 34, na jugu do 36 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno sa kišom , pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 17, a najviša dnevna oko 34 stepena.

Za sutra se najavljuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Lokalno u Bosni može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura od 27 do 32, na jugu do 35 stepeni.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u ponedjeljak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura od 27 do 32, na jugu do 35 stepeni.

Za utorak je najavljeno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu do 35 stepeni.