U čemu je razlika između limunade i limunove vode

Limunada i voda sa limunom su popularne mješavine pića koje poboljšavaju ukus obične vodu, ali imaju i zdravstvene benefite.

Limun je dobro poznat po svojim potencijalnim zdravstvenim prednostima, od jačanja imunološkog sistema do eliminisanja otpada i toksina iz tijela. Generalno, prepun je vitamina i minerala, naročito vitamina C, kompleksa vitamina B, kalijuma, magnezijuma, gvožđa, kalcijuma, kao i vlakana.

Limunada i voda sa limunom su popularne mješavine pića koje poboljšavaju ukus obične vodu, ali imaju i zdravstvene benefite.

Postavlja se pitanje koje je od ova dva pića korisnije za zdravlje?

Limunov đus je sok koji izlazi iz limuna nakon njegovog cijeđenja. Veoma je kiseo, zbog čega se koristi u različitim jelima za dodavanje ukusa. Takođe je veoma zdrav ako se konzumira ujutru na prazan stomak sa toplom vodom.

S druge strane, limunada se pravi od limunovog soka, vode, šećera i drugih aroma. Popularno se konzumira kao osvježavajući sok ili gazirano piće. Neki od najpopularnijih i najkomercijalnijih gaziranih sokova su zapravo vidovi limunade.

Dakle, limunada uglavnom sadrži samo od 15 do 20 odsto limunovog soka, dok ostalo čini voda, šećer i drugi dodaci, a limunova voda je isključivo iscijeđen limun pomiješan sa vodom. To ga čini daleko zdravijim u odnosu na limunadu i prazne kalorije iz šećera, pogotovo ako se zna da jedna kašika šećera sadrži približno 48 kalorija, a limunada obično sadrži oko dvije i po kašike šećera, odnosno dodatnih 120 kalorija po čaši.