U JU “APOTEKE SARAJEVO” TVRDE: “Ni u jednoj od poslovnih jedinica nemamo serum protiv zmijskog ujeda još od 2020. godine”

Iz JU Apoteke Sarajevo odgovor je stigao u 15.34 sati i prenosimo ga u cijelosti.

Faktor je danas objavio tekst pod nazivom “U Sarajevu uginuo pas kojeg je ugrizla zmija, u apoteci vlasnici nisu htjeli izdati serum na recept veterinara”. Nakon razgovora sa M. A. iz Sarajeva, koja je u svojoj izjavi između ostalog navela “da joj je prije nekoliko dana uginuo pas kojeg je ugrizla zmija, jer u apoteci, koja pripada JU Apoteke Sarajevo, vlasnici nisu htjeli dati da kupi protivotrov”, reagirale su JU Apoteke Sarajevo.

Poslije razgovora sa sugrađankom, pozvali su JU Apoteke Sarajevo, gdje je rečeno da upit pošalju na zvaničnu e-mail adresu, što su i učinili. Kako odgovor iz javne ustanove nije stigao do objavljivanja ovog teksta, u članku su naveli da će Faktor odgovor iz Apoteka Sarajevo naknadno objaviti.

Iz JU Apoteke Sarajevo odgovor je stigao u 15.34 sati i prenosimo ga u cijelosti:

“Nastavno na Vaš upit koji smo zaprimili dana 4. 7. 2024. godine, prvenstveno želimo da naglasimo da su svi navodi u kojima tvrdite da JU Apoteke Sarajevo, nije željela izdati protivotrov za zmijski ujed, s obzirom da je recept izdat od doktora veterine, netačni. JU Apoteke Sarajevo, ni u jednoj od svojih poslovnih jedinica nema serum protiv zmijskog ujeda još od 2020. godine.

S obzirom da ste već objavili članak na portalu Faktor, na koji način ste narušili ugled i dignitet JU Apoteke Sarajevo, naša prava zaštitit ćemo sudskim putem. JU Apoteke Sarajevo i u najtežim vremenima građanima Kantona Sarajevo bila je na usluzi i pružajući pravovremenu i kvalitetnu primarnu zdravstvenu zaštitu i uslugu, zbog čega nas ovi neistiniti navodi naročito pogađaju”, navodi se u odgovoru iz JU Apoteke Sarajevo.