U Neumu osvanule sramotne nacionalističke i fašističke poruke

Neum je u toku protekle noći bio na meti lokalnih vandala koji su ispisanim porukama na nekoliko objekata u ovom gradu poslali, najblaže rečeno, gnusne uvrede i sramotne poruke.
Na adresu redakcije portala Klix.ba stigle su fotografije na kojima su vidljive nacionalističke, fašističke i podle poruke čiji su autori, kako saznajemo, grupa momaka u dvadesetim godinama.

Natpisi “Za dom spremni”, “Pitarske pi * ke”, “Je * em te Sarajevo”, “Ustaše Neum”, ispisane su na zidovima u blizini jednog objekta, a kontaktirao nas je i sam vlasnik objekta u neposrednoj blizini (identitet poznat redakciji) rekavši da ovo nije prvi put da se ovako nešto dešava u Neumu.

Vlasnik, također kaže da je i ovaj slučaj prijavljen policiji, kao i svi prethodni slučajevi. Tvrdi da to radi grupa momaka, organizovano, ali da policija samo uradi zapisnik. Dodaje i to da niko do sada nije bio procesuiran zbog ovakvog ili sličnog vandalskog čina.

“Ja znam ko je i o kome je riječ, mislim da svi znaju to dole. Ali mislim da su prevazišli sve granice. Ovo je samo jedan od načina da se Bošnjaci otjeraju iz Neuma”, kazao nam je vlasnik.