U Općoj bolnici u Sarajevu specijalizantski staž započelo 26 ljekara

U Općoj bolnici ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ u Sarajevu 26 doktora je započelo specijalizantski staž, a dobrodošlicu im je poželio direktor te zdravstvene ustanove Ismet Gavrankapetanović. Pored ostalog, zamolio ih je da predano uče i budu humani i posvećeni bolesnicima.

Mlade ljekare pozdravio je i predsjednik Upravnog odbora Opće bolnice Sead Željo, koji je naglasio da će u toj ustanovi imati odlične učitelje i mentore te da je čast biti savremenik stručnjaku kakav je aktuelni direktor Ismet Gavrankapetanović.

“Današnju svečanost uveličali su i predsjednik i članovi Sindikata doktora i stomatologa Kantona Sarajevo Izet Hočko, Behka Durak, Amina Krupalija, Amir Ćehajić te pomoćnica direktora za medicinska pitanja Marina Juroš- Zovko i Azra Husić-Selimović, šefica Odjeljenja za nauku i nastavu.

Mladim kolegama poželjeli su sve najbolje, iskazavši zadovoljstvo što su izabrali da ostanu u svojoj državi i daju doprinos razvoju zdravstva, a jačanjem zdravstva jačamo i našu BiH”, saopćeno je iz Opće bolnice.