U Srebrenici održana utrka “Stazama Bosne Srebrene”, veliki broj učesnika

“Stazama Bosne Srebrene” je cestovna utrka na 10.000 metara koju je Udruženje “Dečki u plavom” danas po 3. zaredom organiziralo u Srebrenici.

Pored utrke na 10.000m organizirana je i „SBS – dječija utrka“ na 600m. Utrka je namijenjena za djecu uzrasta od 6 do 14 godina i bodovana je u više starosnih kategorija. Uzrast od 6 do 8 godina, 9 do 11 godina i 12 do 14 godina, te posebno kategorije za dječake i djevojčice.

“Utrka na 10.000m danas broji 197 prijavljenih učesnika. Moram priznati da sam posebno iznenađen odzivom na dječjoj utrci koja ove godine broji nekih 40 učesnika više nego prošle godine i drago nam je da je lokalna zajednica poradila na tome da djeca danas budu tu. Utrka “Stazama Bosne Srebrene” već je postala tradicija ovdje u Srebrenici te naravno planiramo da je organizujemo i sljedeće godine. U narednom periodu organizujemo “Sarajevski maraton” 7.5.2023, maraton, polumaraton, utrku na 5 kilometara i dječiju utrku. U sklopu polumaratonske utrke organizujemo i
Balkansko vojno prvenstvo gdje će biti 11 vojnih reprezentacija. Očekujemo negdje oko 1700 učesnika, što vjerovatno predstavlja najveću sportsku manifestaciju u Sarajevu ove godine”, izjavio je za N1 predsjednik udruženja “Dečki u plavom” Darko Lončar.