U Trebinju uhapšen policajac koji je nasmrt pretukao mladića u Priboju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova RS uhapsili su Igora A. (28) iz Priboja, piše Blic.

Za Igrom A. (28), rođenim u Priboju koji je kao policajac zaposlen u Beogradu, pod sumnjom da je počinio ubistvo, tragalo od nedjelje ujutro.

Iza rešetaka su, pod sumnjom da su pomogli Igoru A. da pobjegne, troje Pribojaca – djevojka zaposlena kao granična policajka, jedan njegov prijatelj i jedan srodnik. Njima je u utorak sudija za prethodni postupak Višeg suda u Užicu odredio pritvor do 30 dana zbog sumnje da su počinili krivično djelo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog djela.

Kobne noći Igor A. je tri puta pesnicom udario u glavu Evrina Ćelahmetovića kraj šanka kafića u centru Starog Priboja. Od zadobijenih povreda Ćelahmetović je pao i izgubio svijest, a dva sata kasnije preminuo je u pribojskoj bolnici usljed krvarenja na mozgu izazvanog pucanjem velikog krvnog suda.

Pregledom snimaka sa sigurnosne kamere utvrđeno je da je između policajca i nesretnog Ervina došlo do kraće prepirke koja je kulminirala tragedijom.