U Visokom teško povrijeđena pješakinja

U srijedu (11.10.2023. godine), u Visokom je teško povrijeđena pješakinja, naša draga Fahira Alibegić. Vozač automobila je Fahiru udario na mjestu predviđenom za pješake, pri tome Fahira nije prelazila cestu.

Apsolutno niko se nije oglasio po pitanju Fahirine nesreće, krivca i uzroka nesreće, izuzev Fahirine porodice i par pojedinaca. Činjenica da je Fahira osoba sa posebnim potrebama ne umanjuje njemu ljudsku važnost, čak šta više. Ona je jednako voljena od strane svoje porodice, ali i od strane svih nas koji je poznajemo. Povrede koje su joj nanesene fizički i psihički su nemjerljive.

Bojim se da smo kao društvo i sugrađani zakazali u onom trenutku u kojem nas ne interesuju ovakvi slučajevi i u kojima se ne solidarišemo sa svim onim što Fahira i njena porodica trenutno prolaze, a u istom se svi sutra možemo naći.

Dionica puta na kojoj se nesreća desila i njeno rješenje već godinama je jako opasna za sve nas koji živimo tu i iskreno se nadam da će ovaj slučaj pokrenuti analizu ispravnosti i novo idejno rješenje kojim će se osigurati veća sigurnost građana.

Fahiri želim brz i uspješan oporavak, a nama svima više društvene odgovornosti, empatije i borbe za bolje sutra.