U željezničkoj nesreći kod Novske troje stradalo, 11 povrijeđeno

U željezničkoj nesreći kod Novske, koja se dogodila sinoć oko 21.30 sati, tri osobe su smrtno stradale, dok je 11 ozlijeđenih osoba na bolničkoj skrbi.

Županijski centar 112 Sisak zaprimio je sinoć u 21.31 sati dojavu o sudaru putničkog i teretnog vlaka koja se dogodila oko dva kilometra od postaje Rajić u Novskoj, prema Okučanima, izvijestio je MUP Hrvatske.

Putnički vlak koji prometuje na lokalnoj liniji Vinkovci – Novska naletio je na zaustavljeni teretni vlak, pri čemu su vagoni putničkog vlaka iskočili s pruge.

Na mjesto nesreće upućene su ekipe hitne medicinske pomoći, vatrogasci, policija i ostale službe, a nešto iza ponoći na mjestu sudara stigli su i hrvatski premijer Andrej Plenković, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ostali visoki dužnosnici.

U svom sinoćnjem obraćanju medijima Andrej Plenković je ocijenio kako se radio o jednoj od težih željezničkih nesreća u Hrvatskoj. Potvrdio je da su smrtno stradale tri osobe, dok je 11 osoba ozlijeđeno, te dodao kako se možda ne radi o konačnim brojkama, koje će biti utvrđene nakon što se vagoni maknu s pruge.

Ozlijeđeni, koji su prema neslužbenim podacima zasad izvan životne opasnosti, prevezeni su u bolnice u Pakracu, Novoj Gradiški te u Slavonskom Brodu. Također, neslužbeno se doznaje kako su sve tri smrtno stradale osobe hrvatski državljani, dok među ozlijeđenima ima stranaca, mediji prenose kako je stradalo nekoliko državljana Irana.

Istraga je u tijeku, no prema medijskim navodima, putnički vlak nije se zaustavio na signalu stop, nakon čega je udario u teretni vlak koji je bio zaustavljen na pruzi zbog sanacije kvara.