Ubica iz Mladenovca iznio sramnu odbranu

Uroš B. (21) iz Dubone kod Mladenovca saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, a kako portal Nova.rs saznaje on je priznao da je pucao iz automatske puške i pištolja u Malom Orašju i Duboni u više osoba koje su se nalazila u grupi, a koje nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo navedenih naseljenih mesta.

Zbog sumnje da je izvršio krivična djela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašteno korištenje tuđeg vozila, u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu danas je saslušan Uroš B.

Osumnjičenom Urošu B. se stavlja na teret da je 4. maja 2023. godine, u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružja, lišio života osam te pokušao lišiti života još ukupno 12 osoba. Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bjegstva s mjesta događaja, najprije neovlašteno koristio tuđe motorno vozilo, a potom u blizini naplatne rampe “Mali Požarevac” prijetio bombom taksisti i putnici u taksi vozilu, koja je bila u drugom stanju te prinudio vozača taksi vozila da ga odveze do sela na teritoriji općine Кragujevac, gde je osumnjičeni u prijepodnevnim satima dana 5. maja 2023. godine i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

U odbrani koju je danas na saslušanju iznio, osumnjičeni je priznao izvršenje krivičnih djela navodeći, između ostalog, da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri – u Malom Orašju i Duboni, pucao na teritoriji Smedereva i Mladenovca u više osoba koje su se nalazila u grupi, a koja nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo navedenih naseljenih mesta.

Nakon saslušanja, Više javno tužilaštvo u Smederevu je stavilo prijedlog da se osumnjičenom odredi pritvor iz svih zakonskih razloga, koji prijedlog je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Smederevu prihvatio i odredio mu pritvor, budući da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjegstva osumnjičenog, osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak utjecanjem na svjedoke čije ispitivanje predstoji u istrazi, zatim jer postoje osobite okolnosti da će ponoviti krivično djelo s obzirom na ispoljenu naročitu upornost u izvršenju krivičnog djela te da postoje okolnosti koje ukazuju na uznemirenje javnosti s obzirom na to da je preduzetim radnjama, dan nakon događaja od 3. maja 2023. godine, kod svakog građanina Republike Srbije dodatno izazvao i razvio osjećaj ličnog straha, nespokojstva i nesigurnosti, prenosi Nova.rs.