UBJEDLJIVA POBJEDA Bijeljina neosvojiva tvrđava za SNSD, Ljubiša Petrović ostaje gradonačelnik: ‘Narod je rekao svoje!’

Bijeljina ostaje neosvojiva tvrđava za SNSD. Na referendumu o opozivu gradonačelnika SDS-ovac Ljubiša Petrović osvojio je gotovo 16.000 glasova prednosti.

– Mislim da ne može ništa da se desi da se to promjeni. 68,11% protiv opoziva 31% za opoziv – rekao je v.d. predsjednika SDS Milan Miličević.

– Čuli smo, ali nije provjereno da na jednom biračkom mjestu Ljubiša Petrović nije pobijedio – rekao je on ističući da će Petrović jednako tretirati i to biračko mjesto kao i sva druga, prenosi N1.

– Znam da je ponedjeljak prvi radni dan u sedmici i mi ćemo raditi vrlo ozbiljne stvari. U ime SDS zahvaljujem se svim stanovnicima Bijeljine što su vrlo ozbiljno shvatili ovaj referendum i dali svoj glas protiv opoziva – rekao je Miličević ističući da druga “crvena” strana konstantno pokušava da skrene pažnju sa važnih pitanja.

Pozvao je Vladu Republike Srpske da Narodnoj skupštini predloži odluku o raspuštanju gradske Skupštine koja sada nema legitimitet.

– Ako imaju imalo obraza, oni će već večeras podnijeti ostavke – rekao je Miličević.

Velikom narodnom pobjedom večerašnji rezultat nazvao je Ljubiša Petrović.

– Hvala svim ljudima koji su u prethodnom periodu na atmosferi referenduma učinili sve da ispravnost i odluke koje smo večeras potvrdili zaista dobiju jedan sjaj – rekao je on.

Zahvalio je PDP-u, Jeleni Trivić “koja je usto tako u prethodnom periodu ukazivala podršku”, ali i Nebojši Vukanoviću, lideru Liste za pravdu i red.

– Velika narodna pobjeda koja se dogodila večeras je velika zahvaljujući i građanima koji ne pripadaju političkim opcijama – istakao je Petrović, prenosi N1.