Udovica Gordana od autorskih prava zaradila ogromno bogatstvo

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić, koji je tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći 2019. godine, iako nije među živima već tri godine, njegova porodica ubire prihode zahvaljujući njegovom liku i djelu, prenose srbijanski mediji.

Do ovog zaključka se dolazi prema zvaničnim podacima Agencije za privredne registre.

Prema ovom tijelu, ukupan prihod firme “Luna mjuzik”, koja je u vlasništvu supruge pokojnog Šabana Gordane Goce Šaulić u 2021. godini iznosio je čak 55.530 eura. To je suma koju je Šaulićeva udovica naplatila na ime autorskih prava za pokojnog kralja narodne muzike, piše “Kurir”.

Goca je prijavila da je njena firma imala troškove od 44.480 eura, kao i da je državi platila porez u iznosu od 1.500 eura, pa je njoj na kraju ostala neto zarada od 9.530 eura, prenosi portal.

Inače, ako se analizira poslovanje firme u vlasništvu Šaulićeve, zaključuje se da je ona imala znatno bolje prihode nego ranijih godina. Tako je ona, na primjer, tokom 2020. prijavila ukupan prihod od 37.220 eura. Nakon plaćenih troškova poslovanja (koji su iznosili 28.800 eura) i poreza od 846 eura, njoj je na kraju preostala zarada od 7.570 eura, piše pomenuti portal.

To znači da Šaban svojom muzikom, iako već tri godine nije živ, s vremenom zarađuje sve više. Poređenja radi, Šaulići su u 2021. zaradili 1.960 eura više nego u 2020.

Podsjetimo, kada je 2019. godine Šaban izgubio život, samo u danu kada je tragično nastradali pjevač sahranjen na Novom groblju čak osam Šabanovih pjesama na Jutjubu pregledano je više od dva miliona puta, što je predstavljalo skok od skoro 80 procenata u odnosu na vrijeme kada je kralj narodne muzike bio živ,.

Najveći skok po slušanosti zabilježila je pjesma “Ne plači, dušo”, uz koju se porodica Šaulić oprostila od Šabana u Aleji zaslužnih građana. Ona je ranije imala 143.000 pregleda, a na dan sahrane je osvanula sa blizu pola miliona slušanja. Numere poput “Danima te čekam”, “Tebe da zaboravim”, “Šadrvani” i “Sine, sine” takođe su dobile više na slušanosti, odnosno u prosjeku je to oko 100.000 pregleda za samo jedan dan.

Šaulićevi vanvremenski hitovi “Dođi da ostarimo zajedno”, “Meni je sreća s tobom obećana” i mnogi drugi takođe su zabilježili rast popularnosti kod Jutjub publike. Ovakvi slučajevi su inače uobičajeni kada neka muzička zvijezda izgubi život, ali se dosad nisu dešavali ovakvi drastični skokovi popularnosti, kao što je to bio slučaj sa Šabanom, piše pomenuti portal.