UEFA: Turska prvi kandidat za EP 2020.

Turski nogometni savez i službeno je poslao svoju kandidaturu za organizaciju Europskog prvenstva 2020. godine. Time su Turci postali prvi potvrđeni kandidat.

U sjedište Uefe u Švicarskoj Turski nogometni savez prvi je uputio formalnu prijavu za kandidaturu za dobivanje europske smotre 2020. godine. Taj je potez obznanio predsjednik saveza, Yildirim Demiroren.

Da će se Turska kandidirati za Europsko prvenstvo 2020. godine bilo je poznato još od ožujka, kada je plan objavio turski premijer Recep Tayyip Erdogan.

Erdogan je pozvao Uefu da upravo Turcima dodijeli to veliko natjecanje, s obzirom na “brojno, mlado stanovništvo, ljubav prema nogometu i velik napredak u infrastrukturi”.

Odluka od zemlji domaćinu past će krajem 2013. ili početkom 2014. godine, a tko će konkurirati Turskoj zasad nije poznato, premda je veći broj zemalja izrazio interes. Rok za predaju kandidatura je 15. svibnja 2012. godine.

Europsko prvenstvo ove godine bit će održano u Poljskoj i Ukrajini, a 2016. godine domaćin će biti Francuska, koja je u tom izboru pobijedila upravo Tursku.

(VisokoIN)