UHODAN BIZNIS: Dvojica mladića vozilom za vučnu službu krali aute po parkiralištima, pa ih prodavali

Krali automobile marke honda, BMW, mitshubishi, audi…

Zagrebačka policija prijavila je 22-godišnjaka i 27-godišnjaka koji su u sedam navrata, koristeći vučno vozilo, ukrali automobile s parkirališta u Maksimiru i Novom Zagrebu i potom ih prodavali reciklažnoj firmi.

Policija navodi da su osumnjičeni, od 7. januara do 23. februra ove godine, dolazili po danu na javna parkirališta te koristeći vučno vozilo krali automobile marke honda, BMW, mitshubishi, audi i škoda bez registarskih oznaka koje su zatim skladištili i kasnije ih prodavali firmi koja se bavi reciklažom na području Jankomira.

Policajci ih uhvatili na parkirališta
Također, sumnja se da je dvojac u dva navrata, 3. marta i 1. aprila, s parkirališta u novozagrebačkoj Balokovićevoj ulici te parkirališta u Maksimiru otuđili škodu zagrebačkih oznaka i opel bez registarskih oznaka i to tako što su ih uz pomoć sajle podigli na vučno vozilo te se odvezli u nepoznatom smjeru.

Uz to, sumnjiče se da su s parkirališta u Balokovićevoj ulici pokušali na identičan način otuđiti BMW talijanskih oznaka, ali su ih u tome spriječili policajci.

Materijalna šteta iznosi oko 12.700 eura, a osumnjičeni su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku, dok su kaznene prijave dostavljene Općinskom kaznenom odvjetništvu u Zagrebu, prenosi Telegram.