Uklonjen medicinski otpad odbačen na obali Buškog jezera

Medicinski otpad odbačen na obali Buškog jezera u tomislavgradskom selu Rašeljke, a koji je uznemirio stanovništvo i Livna i Tomislavgrada, budući da se jezero nalazi na području obje lokalne samouprave, danas je uklonjen. Zbrinut je u tomislavgradskom Domu zdravlja i ne predstavlja ekološku prijetnju, a u dogledno vrijeme bit će uništen sukladno Pravilniku o gospodarenju medicinskim otpadom.

Glasnogovornik MUP-a K10 Ivica Vrdoljak kazao je kako su zajedno sa djelatnicima PU Tomislavgrad na mjesto događaja izašli i djelatnici Uprave za inspekcijske poslove K10 te djelatnici Doma zdravlja: „Napravljen je očevid, tijekom očevida je utvrđeno da valjanost tih lijekova je ispravna, da im rok uporabe nije istekao“.

„Radi se o medicinskom otpadu – radi se o vrećicama glukoze i braunilama, nije opasno po zdravlje i okolinu, to smo deponirali u DZ u Tomislavgradu i sad dalje radimo na tome da saznamo uz pomoć MUP-a tko je počinitelj toga“, istaknuo je Dubravko Kovačević, ravnatelj Uprave za inspekcijske poslove Kantona 10.

federalna.ba