Uklonjen sporni LED ekran koji je jučer postavljen na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu

Ogromni LED ekran, koji je jučer postavljen uz obalu Miljacke, odmah do mosta Suade i Olge, a čije je postavljanje izazvalo niz reakcija te čak aktiviranje općinskih i gradskih uprava, jutros je uklonjen.LED ekran je jučer u jutarnjim satima bio instaliran na samom početku Vilsonovog šetalište, pri ulasku na most Suade Dilberović i Olge Sučić.

Prvenstveno zbog ogromnog negodovanja građana koji su odmah reagovali, kontaktirali smo jučer načelnika Srđana Mandića s obzirom da se reklamni pano nalazi na teritorij Općine Centar.

Mandić nam je tada rekao da banjalučka firma koja stoji iza postavljanja nije dobila saglasnost općine, ali se pozivala na odobrenje uprave Grada Sarajeva, te je rekao da će sa uklanjanjem krenuti koliko – danas.

S druge strane, zbog toga što je u sve “upletena” i uprava Grada Sarajeva, oni su se jučer oglasili i rekli da saglasnost jeste data, ali ne na identičnoj lokacijli gdje je reklamni pano postavljen, i sa manjim gabaritima u odnosu na onaj ekran koji je danas razbjesnio građane glavnog grada.

Poslije izazitog nezadovoljstva svih – od građana, preko općinskih i gradskih uprava, a uz brzu reakciju nadležnih – LED ekran je, kako je i najavljeno, jutros uspješno uklonjen.