UMIĆEVIĆ VS PEJAKOVIĆ: “KO ĆE KOGA TUŽITI, A KO PRODAJE JEFTINE MARKETINŠKE TRIKOVE?”

Marinko Umičević, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluke na društvenim mrežama “rad vodi” sa predsjednikom Udruženja za zaštitu radničkih prava u Bosni i Hercegovini.

Evo šta jedan za drugog kažu.

Tvornica obuće Bema je već neko vrijeme na tepetu pojedinaca koji nas prozivaju i napadaju ili iz neinformisanosti ili pokušaja reketiranja. Tako je sinoć, oko ponoći, jer po danu očigledno ne smije i nema hrabrosti, a i zna da nije u pravu, izvjesni Dražan Pejaković koji se predstavlja kao administrator grupe na fejsbuku Crna Lista poslodavaca RS, došao ispred fabrike, kod našeg parkinga i neovlašteno snimao fabriku.

Tom prilikom je iznio niz laži i optužbi na moj račun i tvornice obuće Bema. Pitam se ko je on da tako govori i sudi bez ijednog argumenta, a mi smo snimak predali našem advokatskom timu koji će podici tužbu za klevetu i krivičnu prijavu.

Stranica Crna lista poslodavaca Republike Srpske je prijavljena za lažni sadržaj I govor mržnje i očekujemo da će administratori Fejsbuka onemogućiti rad stranice.
Zaista ne znam zašto je gospodinu Pejakoviću potrebno da iznosi laži, a moja vrata su uvijek otvorena za razgovor. Uvijek sam spreman na prijedloge, sugestije i konstruktivne kritike.

Tvornica obuće Bema zapošljava 1200 radnika i ovdje niko nije svezan. U fabriku je lako ući, a kome ne odgovara lako je i izaći.

U današnje vrijeme kada se posao nudi na svakom koraku niko nije lud da da radi gdje mu ne odgovara, a pogotovo tamo kako Pejaković opisuje da je u Bemi.
Želim da napomonem da se iz „Beme“ rijetko odlazi, a često dolazi i u ovom trenutku imamo 70 molbi za posao.

Tvornica obuće Bema je poznata kao društveno odgovorna firma i prema svojim radnicima i prema gradu Banjaluci i Republici Srpskoj.

Nažalost, mi smo niskoakumulativna industrija koja dopunjava kućni budžet, gdje prodajemo jefitinu nekvalifikovanu žensku radnu snagu, ali za 20 godina rada u tvornici obuće Bema plata nikada nije zakasnila ni jedan dan i svi doprinosi su redovno uplaćeni.
Došli smo do prosjeka neto plate 1000 KM. Svjesni smo da to nije neka plata za današnje uslove, ali mi smo takva industrija koja dopunjava kućni budžet.

Od dotičnog gospodina ne tražim izvinjenje, nego ćemo podnijeti krivičnu prijavu, a on ako se sveo na to da pljuje I blati firme i samim tim i ljude koji rade u tim firmama mogu samo da se zapitam šta on radi, šta je u životu uradio za društvo I za ovaj grad ? Osim što si frajer pa se sakriješ u pola noći iza ograde i lupetaš gluposti.

Tvornica obuće Bema se trudi da pravi kvlitetnu obuću po povoljnim cijenama za domaće tržište i želimo da na taj način pomognemo građanima Banjaluke i Republike Srpske. A gospodina Pejakovića neka je sramota, mi ćemo pravdu potražiti u policiji I sudu.

Na to mu je odmah odgovorio predsjednik Udruženja za zaštitu radničkih prava u Bosni i Hercegovini Dražan Pejaković.

Evo Cipelić prijeti sa tužbama, napisao saopštenje kada suzu ne pusti. 😂
Marinko, crni Marinko.

Da ti nešto ja kažem, ako misliš da ćeš me zastrašiti svojim pretnjama i tužbama grdno se varaš, ima da te otresem na sudu da nećeš znati jesi li došao ili pošao.
Stvarno ne znam kako bi Banjalučani živijeli bez tvojih jeftinih cipela, pričaš da imaš 70 molbi za posao, a neki dan si izjavio da nema radnika ni za lijeka te da ti treba 280 radnika.

Prodaješ jeftine marketinške trikove koje ne prolaze kod mene.
Što se tiče odlaska radnika iz Beme teško je osobama koje su 50+ i zakucati u kreditima napustiti posao i traži drugi.

Oni koji su uspijeli napustiti slave taj dan kao drugi rođendan, a ima ih na stotine.
Ima li klime Marinko, je li vruće ili hladno, kakva je ventilacija Marinko, koje ljepilo koristiš Marinko, kakvi su uslovi za rad Marinko. Imam ja mnogo što šta za tebe, ali samo polako…
Sa takvim poput tebe sam tek počeo, a tužilaštvo će imati dosta toga da čita vezano za tebe i tebi sličnim.

Sa tvojim saopštenjem si mi samo krila digao, ne samo meni već i armiji radnika koji su protiv vas robovlasnika.
S nestrpljenjem,
Dražan Pejaković