UNICEF suspendovao Ramba Amadeusa zbog navoda o seksualnom uznemiravanju

UNICEF je saopštio da je suspendovao angažman s Antonijem Pušićem, poznatijem kao Rambo Amadeus, nakon što ga je pjesnikinja i producentkinja televizijske emisije “Dnevnica” Lejla Kašić optužila za seksualno uznemiravanje.

“UNICEF je upoznat s navodima protiv Antonija Pušića. Njegov angažman s UNICEF-om je suspendovan do daljnjeg. UNICEF ima politiku nulte tolerancije prema bilo kojem obliku seksualno neprimjerenog ponašanja, jer je ono u suprotnosti s ključnim vrijednostima UNICEF-a”, navodi se u saopštenju UNICEF-a.

Kašić je ranije u objavi na svom Facebook nalogu navela da je o incidentu s Pušićem izvijestila predstavništvo UNICEF-a za Crnu Goru, s obzirom na to da je muzičar ambasador dobre volje te organizacije.

Kašić je kazala da se sve dogodilo u petak, tokom snimanja emisije i da je Pušić neprimjereno dodirnuo.

Ekipa je za to, kako je ispričala, saznala tek nakon što su se kamere pogasile, iako u sirovom materijalu ima i videozapis u kojem je Pušić naziva “glupačom”.

Umjesto izvinjenja, od Pušića je, kako je navela, dobila niz uvreda da je “glupača”, “ludača”.

Nešto kasnije dobila je i poruku u kojoj joj muzičar “objašnjava” da je sve pogrešno shvatila i loše protumačila njegov utisak da “možemo biti dobri drugari”.