Uništena opojna droga s područja Zeničko-dobojskog kantona

Komisija za uništavanje opojnih droga BiH, uz podršku Ministarstva sigurnosti BiH, Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Policije Brčko Distrikta i Centra za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije, izvršila je 5. novembra uništavanje opojnih droga prema naredbama sudova iz ZDK-a i Brčko Distrikta.

Tom prilikom u pećima firme BSI iz Jajca uništena je opojna droga po presudama sudova iz oko 2.000 predmeta, od kojih su neki bili stariji i od 15 godina.

Najviše je bila zastupljena marihuana, amfetamin, heroin, kokain i sintetičke droge koje su zaplijenjene i oduzete prilikom kriminalističkih istraga, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Komisija je izvršila uništavanje opojnih droga pridržavajući se svih propisanih epidemioloških mjera koje su na snazi za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa.

Ministarstvo sigurnosti BiH ovom prilikom izražava zahvalnost menadžmentu i radnicima firme BSI iz Jajca na iskazanoj profesionalnosti i saradnji tokom ovog procesa, navodi se u saopćenju.