Uspješno završena FDA inspekcija četiri kompanije AS grupacije, novi potencijal za izvoz u USA

U periodu od januara do početka marta 2024. godine od strane FDA (Američka agencija za hranu i lijekove) izvršena je redovna, opsežna i detaljna inspekcija četiri kompanija članica AS grupacije.

Inspektori američke agencije su izvršili kontrolu proizvodnih pogona Klasa, Sprinda, Vispaka, AC Fooda i utvrdili provođenje i poštivanje visokih standarda FDA koji su potrebni prilikom uvoza robe u USA. Ovom kontrolom potvrđen je visoki nivo kontrole hrane , tako da će Bosanski lokum, Sprind jufke, Zlatna Dzezva, TOPS, Maza i drugi poznati proizvodi kompanija AS grupacije i dalje moći naći mjesto na policama u USA a potencijal pronalaženja novih kupaca ovim kontrolama je potvrđen i povećan.

Prehrambena industrija je strateški važna za svaku državu i osnovni je pokretač cijele privrede.

„Obzirom da smo sa svojim proizvodima prisutni na pet kontinenata, između ostalog i na američkom tržištu, početkom godine pa evo sve do sredine marta, provedena je i uspješno završena inspekcija od strane FDA agencije američke vlade za hranu i lijekove, u naših pet kompanija, članica AS Holdinga, što je svakako veliki uspjeh, i potvrda ispunjavanja i zahtjevnih kriterija američkog tržišta“ izjavila je prof. dr Amela Semić, potpredsjednica za poslovnu kvalitetu i održivi razvoj AS Holdinga.

Konceptom održivog poslovanja i prilagođavanjem svim promjenama i zahtjevima tržišta ove domaće kompanije pokušavaju postići balans između ekonomskih, socijalnih i ekoloških zahtjeva tržišta i tako stvaraju bolju perspektivu za buduće generacije.