Užas u Zagrebu. Pas napao djecu: “Prvačića izgrizao po tijelu, napao i djevojčicu”

Zagrebačka policija potvrdila je incident u Gornjem Vrapču u petak ujutro.

Kako su nam ispričali čitatelji za 24sata.hr, pas je napao djecu ispred osnovne škole, a najgore je prošao prvačić kojeg je pas izgrizao po tijelu.

“Nije mu prvi put da napada ljude. Vlasnik je upozoren više puta, ali ne reagira”, ispričao je čitatelj i dodao kako je pas napao i curicu.

Policija je potvrdila da su dobili dojavu o napadu te utvrđuju sve okolnosti. Direktorica osnovne škole je rekla kako je sve desilo izvan školskog dvorišta i da sarađuju s policijom.

Kako tvrde čitatelji, ovo nije prvi napad ovog psa te je vlasnik više puta upozoren. U Facebook grupi “Zakaj volim Vrapče” mogu se pronaći objave upozorenja na istog psa koji luta Vrapčem bez lanca i brnjice.

“Išao sam ostaviti dijete i došao možda par sekundi nakon napada. Bila je hrpa ljudi, ispred pekare nasred ceste su ležali majka i dječak, on je bio krvav. Ušli su u pekaru i odmah pomogli dječaku, noga mu je bila dosta krvava i držao se za prsa i rekao da ga bole prsa.

Vidio sam da mu je desna strana majice poderana, kraj njih je bila i curica. Čuo sam u pekari da je i nju napao pas, ali u tom šoku nisam vidio u kakvom je stanju.

Sjeo sam u auto i otišao vidjeti gdje je pas, krenuo je od škole prema doma valjda, još je stajao na cesti. Zvao sam policiju i odmah im sve javio, mogao je napasti još nekoga”, ispričao je svjedok napada.