Vasković iznosi šokantne detalje: Da li Dodik prisluškuje i svoje najbliže saradnike?

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je svojevremeno za govornicom Narodne skupštine RS-a javno izjavio kako prisluškuje opoziciju u RS-u. Tačnije, kako to za njega radi ministar MUP-a RS-a Dragan Lukač. Međutim, ako su tačne tvrdnje banjalučkog novinara Slobodana Vaskovića, “meta” Dodikovog interesovanja nije samo opozicija u RS-u, nego navodno i neki od njegovih najbližih saradnika. Navodno, kako tvrdi Vasković, Dodik dobija audio i video snimke razgovora Željke Cvijanović i članova njene porodice.

Tekst Slobodana Vaskovića, kojeg je objavio na svom blogu, prenosimo u cijelosti.

– Milorad Dodik je na sjednici parlamenta RS, 20.05.2020. godine, rekao da mu Dragan Lukač, suvlasnik MUP RS, donosi snimke razgovora opozicionih poslanika. Uz to, Dodik je čak prepričavao dijelove tih razgovora i tako demonstrirao da je ilegalno kriminalno prisluškivanje konstanta zločinačkog djelovanja njegovog nenarodnog, anticivilizacijskog režima.

“Ja sam slušao. Imam pravo da slušam. Hoćeš da ti donesem snimke šta se govori o tebi? Je li, Lukaču, je li istina ono što ti meni dostavljaš?

Nema vlasti koja ne sluša opoziciju. Žali se Transparensiju i svome babi.

Šta ti, Lukaču, radiš? Je l se ti njih bojiš? Ne treba ih tući, ali im treba reći.

Nosite se dođavola!”, rekao je, između ostalog, Dodik.

Međutim, ono što Dodik tada nije rekao jeste da mu Lukač i Kostrešević donose ilegalno snimljene razgovore Željke Cvijanović, kao i njenih sinova Filipa i Stefana.

I ne donose mu samo ilegalno snimljene razgovore, već i ilegalno snimljene video klipove Cvijanovićkinih sinova.

Na taj način, Dodik drži Cvijanovićevu šaci. Njoj je odlično poznato da je i ona i porodica joj prisluškivana i tajno snimana, ali se nije nijednom pobunila. Ne smije.

Bila je i ostala Dodikova krpa, koja nema hrabrosti da zaštiti sopstvenu porodicu.

MUP RS posjeduje dva kombija opremljena za prisluškivanje: jedan se nalazi pod kontrolom Dragana Lukača, a drugi Siniše Kostreševića.

Zloupotrijebljeni su bezbroj puta, a sve to dokumentovano je. Kada će se o tome sprovesti stvarna istraga, sasvim je drugo pitanje.

Dodik nastavlja sa svojim autokratskim metodama koje svjedoče o paranoji u kojoj se nalazi, jer ne vjeruje ni najbližim saradnicima, tvrdi Vasković u svom blogu.

Komentar ovih tvrdnji zatražili smo i od predsjednika SNSD-a Milorada Dodika putem njegovog savjetnika Radovana Kovačevića, ali još nismo dobili odgovor.