Vedad Ibišević: Iskupit ću se u Lisabonu !

Kada je Vedad Ibišević ušao u igru, Portugal je bio razbijen. Ulazak drugog napadača Bosne i Hercegovine na teren potpuno ih je raspametio. Naš se protivnik nije ni snašao, a Vedo se našao u dvije najbolje šanse za BiH u cijeloj utakmici.

No, obje su otišle u nepovrat. U 74. minuti slabo je primio loptu i prebacio preko gola, ali još više možemo žaliti za onom iz 81., koja je bila najveća na cijeloj utakmici.

Kada Ibišević sam izlazi pred golmana, sudija obično odmah može pokazati na centar, ali Bilino polje je preksinoć u nevjerici posmatralo kako Ibišević, potpuno netipično za sebe, promašuje.

– Nije mi lopta odskočila jednom nego dva puta – rekao nam je jučer utučeni Ibišević.

Vedina poza nakon promašaja iz 81. minute govorila je više od riječi.

– Kako neću biti deprimiran, niko više od mene nije želio da postignem taj gol. Nevjerovatno je kako se sve desilo. No, valjda postoji razlog što je tako trebalo biti. Nastojat ću da ovo zaboravim, da ostavim iza sebe i okrenem se revanšu, gdje ću, nadam se, imati priliku da popravim ovo – govori Ibišević.

Napadač reprezentacije BiH tvrdi da su nam, uprkos remiju na domaćem terenu, šanse za prolazak prilično dobre.

– Oni tvrde da su im šanse sada veće, ali ne znam je li to tako. Ako pogledamo kako smo odigrali u Parizu, ne bih rekao da će im biti baš lako kao što misle. Mislim da će do samog kraja biti neizvjesno – rekao je Ibišević.

(VisokoIN/Avaz)