Velež predstavio dresove za novu sezonu, stigla je Puma

Svečanim potpisivanjem ugovora sa Pumom, Velež je jučer, osmog jula 2024. godine okrenuo novu stranicu u svojoj historiji i ušao u porodicu eminentnih evropskih fudbalskih velikana među kojima su Manchester City, AC Milan, Borussia Dortmund…

Kako su poručili iz Veleža, riječ je o najvećem sponzorskom ugovoru u historiji kluba a istovremeno, Velež će biti jedini klub u našoj zemlji kojeg će oblačiti Puma.

“Ovo je najbolje potpisani sponzorski ugovor u historiji FK Velež, ako izuzmemo Grad Mostar, Hercegovačko-neretvanski kanton i Vladu FBiH. Dva su razloga zašto je važno da imamo ugovor s Pumom. Prvi je zato što je Puma premium brend, a drugi je što je FK Velež prvi klub u novijoj historiji Bosne i Hercegovine koji ima saradnju s ovim brendom. Dobili smo jako kvalitetan sponzorski ugovor i to govori koliko je Velež prepoznat kao ozbiljan i respektabilan partner, u svakom smislu”, istakao je predsjednik Upravnog odbora FK Velež Senad Kevelj.

Velež je sinoć na gala večeri u Mostaru predstavio nove dresove i to u četiri garniture – crvenoj, bijeloj, crnoj i žutoj.

Premijeru novih dresova će Velež imati već sutra u susretu 1. pretkola Konferencijske lige protiv Intera iz Andore.