Velike investicije donose i probleme – Investiramo 1,2 miliona KM i molimo za razumijevanje

U toku su građevinski koji će stanovnicima naselja Hadžijina Voda riješiti dugogodišnji problem odvodnje fekalne kanalizacije, odvodnje oborinskih voda, a izvršit će se dijelom i rekonstrukcija dotrajale vodovodne mreže. Radi se o obimnim radovima, gdje je ugovorena vrijednost investicije skoro pola miliona KM.

Zbog kompleksnosti projekta, vremenskih prilika sa velikim brojem kišnih dana, sam intenzitet radova je sporiji.

U cilju rješavanja određenih problema na terenu održan je sastanak s izvođačem radova, konzorcijem „ADO – TRANS“ d.o.o. Visoko i „TERMO – BETON“ d.o.o. Breza kojima je naloženo da budu obazriviji na određene detalje prilikom izvođenja radova, poput urgentnog saniranja prokopa asfalta u ulici Branilaca uzimajući u obzir frekvenciju saobraćaja i kategoriju ceste. Izvođač radova se obavezao da će u narednih par dana spomenuti problem biti riješen, a do tada će prokop održavati u funkcionalnom stanju.

Također, važno je istaknuti da će na ovom lokalitetu doći do asfaltiranja dijela ulice Branilaca što je ugovoreno u prošloj godini putem Direkcije za ceste, ugradnje novih ivičnjaka i trotoara koji prolaze ispred Veme, a u pripremi je tender za asfaltiranje ulica na Hadžijinoj vodi koji će biti objavljen u narednih nekoliko dana. Svi radovi koji slijede procijenjeni su na vrijednost cca 700.000,00KM.

Ako uzmete u obzir činjenicu da se već investira pola miliona KM i dodate ovaj planirani iznos doći ćete do jasnog zaključka da će se u ovoj godini na ovom lokalitetu koji pripada centralnom dijelu grada investirati milion i dvjesto hiljada KM, što samo po sebi predstavlja veliki razvojni projekat, ali i činjenicu da ovo područje od samog svog nastanka nije nikada doživjela ovoliku investiciju.

Grad Visoko kao investitor bi volio da se svi radovi mogu završiti u trenu i da niko ne osjeti problem na terenu, ali nažalost kompleksnost projekta, nepredviđene situacije na terenu i vremenske prilike utječu da je realno stanje apsolutno drugačije. Zbog toga ovom prilikom svim našim sugrađanima upućujemo izvinjenje zbog nastalih neugodnosti, čiji uzrok nije gradonačelnik i Gradska uprava, te građane molimo za strpljenje, jer radimo za dobrobit svih nas. Svi ste svjedoci da je Visoko već dugo vremena jedno veliko gradilište i tako će biti i u narednom periodu.