VIJEĆNIK IZ ZAVIDOVIĆA PODIGAO PANIKU, MUP ZDK PRIVEO DVIJE OSOBE ZBOG ORUŽJA

Vijećnik iz Zavidovića podigao je paniku među građanima i korisnicima društvene mreže Facebook- kada je objavio video snimak o naoružanim muškarcima, srpske nacionalnosti. Zatražio je hitnu reakciju MUP-a ZDK.

“Oni su privedeni i vrši se obrada nad njima. Ti momci koji su uhapšeni su iz Banje Luke – ispričao je na Facebooku vijećnik Imamović te svojim video snimkom podigao paniku među građanima.

Policija privela dvojicu muškaraca koji su imali vatreno oružje ispod jakni. Tvrde da su krenuli u lov ali da nemaju dozvolu

Nezvanično, nakon što ih je uočio jedan mještanin tog kraja primijetio da nose puške skrivene ispod jakne, bacili su naoružanje i molili da ne zove policiju s obzirom na to da nisu imali dozvole za lov. Savjesni građanin je odmah kontaktirao najbližu policiju koja je privela naoružane muškarce na ispitivanje.

Međutim pripadnici MUP-a ZDK reagovali su brzo i priveli dvoje osobe iz Bosne i Hercegovine koje su bile naoružane. Lišavanje slobode desilo se u 18:45 u blizini Zavidovića tačnije u lovištu Miljevići, potvrdio je MUP ZDK.

“Dvije osobe privedene su u policijsku stanicu kako bi se utvrdilo da li imaju dozvole za nošenje vatrenog oružja. Oba muškarca su državljani Bosne i Hercegovine” – rečeno je iz Operativnog centra MUP-a ZDK piše Crna-Hronika.