Visoko gori, a SDA se češlja

Predizborna kampanja u Visokom je počela. Kampanju je otvorila SDA koja na veoma jeftin način nastoji prikazati rad naših vijećnika, u ovom slučaju Belmina Zukana, kao nedovoljan ili neozbiljan. Iako, vrh SDA ili bilo ko drugi, može vidjeti besmisao reakcije SDA ukoliko samo pročitaju tekst koji je vijećnik Belmin Zukan napisao glede uspostavljanja vozne linije Sarajevo-Visoko-Sarajevo. Naš vijećnik niti je preuzeo zasluge, niti je umanjio interesovanje Grada Visokog za sudjelovanje u sufinansiranju ovog projekta, nego poredao činjenice. O tome koliko je informacija podijeljena na sjednici Gradskog vijeća negativno primljena govori i reakcija gradonačelnika Ganića da je Belminu Zukanu – ukoliko se informacija ispostavi tačnom – dužan poklon.

Ako se pročita cijela reakcija SDA jasno je da zapravo koriste našeg vijećnika kao povod kako bi uputili kritiku na nekadašnju vladu SDP-a u ZDK. Koliko je kritika mjerodavna, ne želimo komentirati u ovom saopštenju jer je, valjda, poenta rad naših vijećnika, ili je bar to tako SDA pokušala predstaviti. Reći ćemo samo, za one koji još to odbijaju prihvatiti, da je kritika svake vlasti i vlade normalna i poželjna, ukoliko je osnovana – jer je to suština demokratskog napretka društva.

Najlakše je za politikanstvo optuživati opoziciju, jer imamo samo 2 glasa u Gradskom vijeću, a smetamo jer iznosimo činjenice. Ako ćete već reagovati na naš rad, zašto preskačete saopštenje o nepotizmu u gradskoj vlasti, predvođenoj SDA? Zašto ne govorite o svojim (ne)opipljivim rezultatima, skoro nikakvim kapitalnim ulaganjima i žalbama izvođača radova, mizernim ulaganjima u zeleniji i zdraviji grad, katastrofalnoj sistematizaciji radnih mjesta? Blago SDA u Visokom ako je najveći problem ovog grada saopštenje o voznom redu Belmina Zukana.

SDP Visoko

Vezani članci

Od Dubrava do Hadžijine vode: Imamo opstrukcije od izvođača radova – ubuduće ćemo drugačije!

Visokoin.com

Gradonačelnik Mirza Ganić obišao kritične tačke tokom obilnih padavina u Visokom

Visokoin.com

Mirza Ganić: Profesionalna vatrogasna jedinica Visoko među najopremljenijim u BiH

Visokoin.com

GRADONAČELNIK OTVORIO MANIFESTACIJU „DANI ORGANSKE PROIZVODNJE“

Visokoin.com

Završni radovi na fiskulturnoj sali područne škole Mula Mustafa Bašeskija u Poriječanima

Visokoin.com

Dom zdravlja Visoko bogatiji za novo, savremeno opremljeno, sanitetsko vozilo

Visokoin.com