Vrhunac hladnog vala u BiH: U Bugojnu -18 stepeni, u Sarajevu -15

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno vedro vrijeme i veoma hladno s najnižom izmjerenom temperaturom od minus 18 stepeni Celzijusovih.

Jutros u sedam sati u Bugojnu je izmjereno minus 18 stepeni; na Bjelašnici i Jajcu minus 16; u Sarajevu minus 15; Srebrenici i Zenici minus 14; Livnu, Sanskom Mostu i Tuzli minus 13; Prijedoru minus 12, Banjaluci, Bihaću i Doboju minus 10; Bijeljini, Gradačcu i Zvorniku minus devet; Trebinju minus pet; Mostaru minus tri i u Neumu minus dva stepena Celzijusova.

U drugom dijelu dana u Bosni se očekuje umjereno povećanje oblačnosti sa sjevera. Vjetar slab, sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus četiri i jedan, na jugu zemlje do sedam stepeni.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine, sutra prijepodne očekuje se pretežno oblačno vrijeme na istoku, sjeveru i centralnim područjima Bosne.

Slab snijeg može padati u istočnim i sjeveroistočnim područjima.

U ostatku Bosne i u Hercegovini mala do umjerena naoblaka.

Vjetar slab, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža

jutarnja temperatura zraka između minus osam i minus tri, na jugu zemlje do jedan. Najviša dnevna temperatura zraka između minus jedan i četiri, na jugu do devet stepeni.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab, u Bosni jugo, a u Hercegovini vjetar sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka između minus šest i minus jedan, na jugu do tri stepena. Najviša dnevna temperatura zraka između jedan i šest, na jugu zemlje do deset stepeni.