Vučić panično najavio: Očekuje se rezolucija o genocidu u Srebrenici. Tražit će ratnu odštetu od Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se građanima Srbije iz palate Srbija.

On se u svom obraćanju, kako je naglasio, osvrće za sve važne i aktuelne teme.

“Prije nekoliko dana rekao sam da se nalazimo u izuzetno teškoj političkoj situaciji i uvijek i u svakom trenutku možete da razmišljate o sopstvenoj krivici i o tome šta je to što ste doprinijeli da se nađete u takvoj situaciji.

Plašim se da ne svojom krivicom več zbog situacije u svetu plaćamo veoma visoku cijenu. Za nas je najvažnija tema potencijalo članstvo tzv. Kosova u Vijeću Evrope”, započeo je Vučić.

Kako je istakao, riječ je o pritisku na srpski narod zbog vojne neutralnosti i odnosa prema sukobu u Ukrajini.

Treći razlog je taj, tvrdi Vučić, “da zapadne zemlje osjećaju veliki pritisak zbog napretka ruskih snaga i nesigurnosti oko okončanja rata u Ukrajini a pritisnuti porukama iz Moske što se naziva kosovski presedan”.

On je zatim govorio o odnosu sa Prištinom.

“Prva obaveza Prištine je formiranje Zajednice srpskih opština. Srbija nema nikakvu obavezu. Njihovi eksperti su rekli da je to međunarodna obaveza Prištine”, rekao je on i dodao da “po hiljaditi put lažu” i oni koji to odobravaju znaju da lažu.

Porom je govorio i o rezolucija o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim narodima, prenosi B92.

“Očekuje se 27. aprila se da se na dnevnom redu nađe Rezolucija o genocidu u Srebrenici. Prije dva dana je trebalo da bude raspravljano o situaciji koja je proizvedena protivpravnom agresijom na Srbiju komentar je bio, zašto se vi Srbi vraćate u prošlost, a onda su riješili da nas oni vrate unazad.

Imamo veliki broj Bošnjaka koji živi u Srbiji. Sve najgore mislim o užasnom zločinu u Srebrenici, ali ovo se donosi iz dva razloga.

Jedan od tih da srpski narod bude kažnjen zbog svoje nezavisne politike i da bude pritisnut dodatno zbog Kosova, a drugi razlog je da mogu muslimanima da pokažu da nemaju negativan stav prema njima. Opet će kola da se slome nad Srbima”, rekao je on i dodao:

“Dan iza toga na osnovu samo jedne neobavezujuće presude tražit će ratnu odštetu od Republike Srbije, što su već najavljivali nekoliko puta. Naše je da jasno kažemo šta je to što se zbiva”.