Zabrana Saobraćaja u Visokom: Ulice Alije Izetbegovića i Čaršijska Zatvorene od 18:00 do 24:00

Grad Visoko putem Službe za infrastrukturu, ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove obavještava javnost da će, u skladu s Odlukom o organizaciji i sigurnosti saobraćaja na cestama na području općine Visoko, stupiti na snagu zabrana saobraćaja u ulicama Čaršijska i Alije Izetbegovića.

Prema članu 13. pomenute Odluke, zabrana saobraćaja će trajati od 01. juna do 01. septembra 2024. godine, u vremenskom periodu od 18:00 do 24:00 sata. Ova odluka je objavljena u „Službenom glasniku Općine Visoko“, broj: 6/09, 1/17 i 10/18, kao i u „Službenom glasniku Grada Visoko“, broj: 05/21 i 6/21.

Zabrana saobraćaja je uvedena s ciljem povećanja sigurnosti i organizacije saobraćaja u centralnim dijelovima grada, kao i unapređenja kvaliteta života stanovnika i posjetilaca grada Visoko. Ova mjera će omogućiti pješacima i biciklistima sigurniji i ugodniji boravak u pomenutim ulicama, te smanjiti nivo buke i zagađenja.

Grad Visoko poziva sve građane da se pridržavaju nove regulacije saobraćaja i doprinesu očuvanju sigurnosti i ugodnom ambijentu u gradu. Za dodatne informacije, građani se mogu obratiti Službi za infrastrukturu, ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove.

Uvođenjem ove mjere, Grad Visoko nastavlja s naporima da unaprijedi uslove života u gradu i osigura bolju sigurnost svih učesnika u saobraćaju. Poštovanje nove regulacije doprinosi zajedničkom cilju stvaranja sigurnijeg i prijatnijeg okruženja za sve.

Visokoin.com