ZABRANJENA LJUBAV: Životna priča Sofije i Mustafe će vas DIRNUTI, život ih nije mazio

Ljubav je faktor zbog koga ćete uspjeti da prebrodite bilo koju prepreku. Ako to ne uspijete, onda nije bilo dovoljno ljubavi. Sofija i Mustafa se sa nama slažu, i tvrde da ne postoji nikakav trik za brak koji traje 60 godina, do ljubavi.

Ova ljubavna priča će vas sigurno duboko dirnuti. Život im nije bio lak ali su uspjeli da se izbore za sebe.

Sofija je kao djevojka 1953. godine iz Vojvodine prvi put došla u Tuzlu u posjetu svojim prijateljicama. To joj je bilo prvo samostalno putovanje, bez porodice. U ovom gradu je igrom slučaja ostala i zaposlila se, a u njemu je upoznala i svog budućeg supruga, koji je došao iz Bijeljine u Tuzlu zbog posla.

Ljubav između Mustafe i Sofije u početku je bila zabranjena. Njeni majka i otac su također bili protiv njihove ljubavi. Ni Mustafini nisu bili za njihov brak. Ipak, kada su obije porodice vidjele koliko je jaka njihova ljubav, čak je Sofijin otac rekao da u Vojvodinu više ne dolazi bez svog Muje. Oni su ponosni roditelji Damira i Dajane i broje 60 godina braka. Tvrde da je ljubav ono što ih i danas spaja.

– Uvijek smo bili zajedno, nikad na zabavu neku nije otišao bez mene, na more. Kupili smo prva kola 1964. godine, obišli Jugoslaviju sa djecom našom, nema gdje nismo bili. Ali, uvijek zajedno – ispričala je Sofija za Radio Slobodnu Evropu.

Život nikad nije bio lagan, ali Mustafa i Sofija su uvjereni da je ranije bio daleko jednostavniji nego danas.