Zabrinjavajuća izjava Đokovića nakon poraza: Razgovarat ću s timom zašto nisam osjećao noge

Nakon šokantnog poraza od Alejandra Davidovicha Fokine, srbijanski teniser Novak Đoković istakao je da se nije osjećao dobro na terenima Masters 1000 turnira u Monte Carlu.

Đoković je nakon šest mjeseci čekanja zaigrao na jednom Masters turniru, ali nastup nije potrajao pošto se oprostio od učešća već nakon prvog odigranog duela.

Nakon poraza od Fokine Đoković je poručio da se nije osjećao dobro i da mora razmotriti o čemu je riječ.

“Nije mi se svidjelo kako sam se osjećao fizički u trećem setu. Jednostavno, ostao sam u potpunosti bez snage. Nisam mogao ispratiti duže razmjene udaraca. Mislim, ukoliko ne možeš ostati u dužem meču u kojem ne osjećaš noge, pobjeda je nemoguća misija. Razgovarat ću sa svojim timom i vidjeti razloge zašto je to bio slučaj. Nadam se da će sljedeće sedmice u Beogradu biti bolje”, rekao je Đoković.
Srbijanski teniser nije želio umanjiti pobjedu mladog španskog tenisera koji je 46. igrač na ATP listi.

“Želim čestitati Alejandru jer je bio bolji igrač. Mislim da je uspio pronaći bolji ritam u prva dva seta. Visio sam tokom cijelog meča i zaista sam morao juriti rezultat”, dodaje srbijanski teniser.

Đoković je otkrio da je bio i sam svjestan težine prvog duela na šljaci nakon duge pauze.

“Prije nekoliko dana rekao sam da znam kako će mi trebati neko vrijeme da dođem do najbolje forme na šljaci. Gledajući historiju, uvijek je to bio slučaj. Nikada nisam dobro igrao na uvodnim turnirima na šljaci”, zaključio je srbijanski teniser u zvaničnoj izjavi po okončanju meča i turnira.