Završni radovi na fiskulturnoj sali područne škole Mula Mustafa Bašeskija u Poriječanima

U toku su završni radovi na izgradnji fiskulturne sale u područnoj školi Mula Mustafa Bašeskija u Poriječanima. Postavljanje podloge je posljednja faza opremanja ovog vrijednog obrazovnog objekta.

U proteklom periodu srušena je stara škola, napravljena nova fiskulturna sala koja je utopljena i u potpunosti opremljena, a urađeno je i vanjsko uređenje dvorišta sa izgradnjom malog dječijeg igrališta i klupa.

– “Drago mi je da sam kroz različite poziciji sudionik izgradnje ovog vrijednog objekta od temelja, do krova, a onda i opremanja sale i uređenja dvorišta škole. Uložena su značajna finansijska sredstva i do otvoranja objekta ostalo je još malo. Grad Visoko je za završetak radova odobrio 30.000,00KM kako bi se fiskulturna sala čim prije mogla staviti u funkciju. Obrazovanje je naša budućnost i mi ćemo se truditi da uređujemo i izgrađujemo školske objekte, ali i pružamo podršku našim učenicima i studentima kroz različite vidove, od subvencioniranja đačkih karata, stipendiranja do podrške vannastavnim aktivnostima.” – kazao je Gradonačelnik Ganić.

Radimo i gradimo, za bolje Visoko!

Vezani članci

Područna škola “Goduša” nije otvorena u najavljenom roku

Visokoin.com

Mirza Ganić dobio podršku, naredne četiri godine vodi SDA Visoko

Visokoin.com

Gradonačelnik Ganić u posjeti ministru unutrašnjih poslova ZDK

Visokoin.com

Mirza Ganić: Visoko je predivni grad s velikim potencijalom!

Visokoin.com

Od Dubrava do Hadžijine vode: Imamo opstrukcije od izvođača radova – ubuduće ćemo drugačije!

Visokoin.com

Gradonačelnik Mirza Ganić obišao kritične tačke tokom obilnih padavina u Visokom

Visokoin.com