Željo ima dosta problema s povredama uoči derbija, Mulalić otkrio recept za dobar rezultat

Trener Željezničara Edis Mulalić uoči sutrašnjeg derbija protiv Sarajeva kazao je da će kao i obično “hladna” glava biti presudna za dobar rezultat.

Derbi utakmice su uvijek posebne i položaj na tabeli i aktuelna forma ne igraju preveliku ulogu.

“Čeka nas teška utakmica. Posebna, za sve nas koji imamo neki osjećaj pripadnosti ovom klubu. Nije floskula, ali u tim utakmicama hladna glava i vruće srce izvuče rezultate. Respektujemo protivnika, vrlo dobra ekipa. Mi smo imali kadrovskih problema. Subašić nam ove sedmice nije nijedan trening odradio, bio je bolestan. Blažević ima distorziju zgloba, Ćerimagić je već duže povrijeđen… Nadam se da će svi ostali zdravi dočekati utakmicu. Trebamo i moramo pokušati da napravimo maksimum. Pametno, skoncentrisano, najvažnije da budemo tim, da smo tu svi za jednog, a jedan za sve”, kazao je strateg Plavih.

Najveća utakmica bh. nogometa između Sarajeva i Željezničara igra se sutra od 20:00 sati na stadionu “Asim Ferhatović Hase”, a glavni sudija bit će Admir Musić koji dolazi upravo iz glavnog grada BiH. Ovo će Musiću ujedno biti prvi put da sudi sarajevski derbi.