Zijad Turković iz zatvora poslao prijeteće pismo Bakiru Hadžiomeroviću

Kako izvještava FTV na adresu ove kuće je stigla koverta naslovljena na Bakira Hadžiomerovića, odgovornog urednika TV programa i multimedije

U potpisu sadržaja stoji Turković Zijad Zika.

U svom mafijaškom, ucjenjivačko-prijetećem stilu, Turković pokušava zastrašiti i FTV i Hadžiomerovća, ali i druge novinare i urednike ove kuće, koji se odluče raskrinkati zločinačke krake mafijaške hobotnice. Mafija ne miruje, ne miruju ni Turkovićevi vojnici, koje je zadužio na razne načine.

Ono što zabrinjava jeste činjenica da je pismo ovakvog prijetećeg sadržaja izašlo iz Suda BiH bez valjane dozvole i odobrenja, saopštila je FTV.

“Nije ništa novo ako kažemo da je pismo došlo zahvaljujući Turkovićevoj supruzi Šejli Jugo Turković, koja je tako preuzela na sebe ulogu oficira za vezu zločinačke organizacije s vanjskim svijetom, što podrazumijeva i prijeteća ucjenjivačka pisma”, stoji u saopštenju.

“Svakako da ćemo Turkovićevu kovertu i pismo proslijediti Tužiteljstvu BiH, od kojeg ćemo zatražiti i da razjasni ulogu Turkovićeve supruge u cijeloj ovoj priči”, rečeno je iz FTV-a.

(VisokoIN/FTV)