Znate li šta žene skrivaju od svojih partnera?

Čak trećina žena uživa u hrani kad ih niko drugi ne gleda, a dvije trećine svoje grickalice čuvaju na tajnom mjestu kako ih ne bi vidio njihov partner, piše Daily Mail navodeći podatke novog istraživanja. Gotovo polovina žena priznaje da im je neugodno što stalno imaju međuobroke, a 55 posto žena mrzi da ljudi misle da previše jedu.

Dr. Cathy Kapica, profesorica nutricionizma na Univerzitetu Tufts koja je vodila istraživanje kaže kako povremeno uživanje u grickalicama nije loša stvar. ‘Grickalice mogu biti važan dio zdravog stila prehrane, ako je snack zdrav i hranjiv’, kaže dr. Kapica koja sugeriše odabir zdravijih zalogaja ili smanjenje količine. ‘Sve je to bolje od zalogaja u tajnosti. Jedete li u tajnosti, znači da jedete ono za što ste sigurni da ne biste trebali jesti.’

Istraživanje je pokazalo da će 40 posto žena sakriti ukusnu hrana ili grickalice od svog partnera. Najčešće ih skrivaju na dnu ladica ili ormara, a gotovo jedna od deset grickalice skriva ispod kreveta. 31 posto skriva hranu jer ne želi da drugi znaju da jedu, ali gotovo dvije trećine priznaje da to rade jer hranu žele imati samo za sebe.

Gotovo polovina pojest će slasni zalogaj na putu od trgovine do kuće kako ih niko drugi ne bi pojeo. Studija je također pokazala da će prosječna žena dva puta dnevno uživati u grickalicama, a tri četvrtine će čak preskočiti glavni obrok kako bi se zasladile u tajnosti. Čips je najpopularniji izbor, a slijede ga čokolada, keksi i kolači.

(VisokoIN)