Zoran Milanović dao ostavku. Miroslav Škoro je novi predsjednik Hrvatske?

Zoran Milanović iznenada je dao ostavku na mjesto predsjednika Hrvatske. Predsjednik će, u posve neočekivanom raspletu, postati Miroslav Škoro. Milanović, koji je dosad tvrdio da nema namjeru dati ostavku, u neočekivanom je manevru sinoć ostavku podnio predsjedniku Ustavnog suda Miroslavu Šeparoviću.

Kako index.hr saznaje iz dobro obaviještenih izvora, ostavku je podnio kako bi mogao aktivno sudjelovati u izbornoj kampanji te se sučeljavati s Plenkovićem.

Zašto Škoro postaje predsjednik?
Od Milanovićeve ostavke još je veće iznenađenje to što će funkciju predsjednika do vanrednih predsjedničkih izbora preuzeti nezavisni saborski zastupnik Miroslav Škoro. Škoro, naime, preuzima funkciju predsjednika države jer su predsjednik sabora Gordan Jandroković, ali i svi potpredsjednici kandidati na izbornim listama koje su već definirane, što znači da ne mogu biti vršitelji dužnosti predsjednika.

U tim okolnostima, potvrđeno je za index.hr, Ustavni sud usvojio je tumačenje po kojem dužnost predsjednika preuzima posljednji razriješeni potpredsjednik sabora. To je Škoro pa je Ustavni sud donio odluku da on privremeno preuzme dužnost predsjednika države.

“Arheološkim iskopavanjima ispod tri sloja Jandrokovićeva obraza i šest slojeva HDZ-ovih potpredsjednika sabora iskopan je Miroslav Škoro. Dva sloja niže pronašli smo i njegovu muzičku karijeru”, kaže izvor upućen u situaciju.

Škoro iznenađen činjenicom da se još bavi politikom

Index je neslužbeno saznao da se šef Ustavnog suda sinoć konzultirao sa svojim kumom Vladimirom Šeksom, no ovaj je tek nešto nesuvislo promrmljao. Kontaktiran je i sami Šeparović kako bi objasnio po kojoj je tačno logici Škoru imenovan predsjednikom, a on nam je odgovorio protupitanjem: “Čekajte malo, Škoro je još uvijek u HDZ-u, zar ne?”

Škoro je, saznaje Index, i sam bio iznenađen otkrićem da se još bavi politikom.

“Primopredaju dužnosti smo održali na brzinu. Škori se, naime, žurilo na nastup na Danu Općine Komletinci te na otvaranju obnovljenog društvenog doma u Podbablju. Kasno je saznao da je postao predsjednik”, kaže za Index Nikola Jelić iz ureda sada već bivšeg predsjednika Milanovića.

Ukida se zbor za dočeke stranih državnika, Škoro će im sam pjevati

“Da, ja sam predsjednik. Kandidaturu ću iskoristiti za promociju svoje nove turneje Sve poštivam, svoje uživam”, rekao je Škoro. Jedan od prvih poteza novog predsjednika biti će ukidanje službenog pjevačkog zbora kojim se dočekuje strane državnike.

“Stranim državnicima pjevat će sam Škoro”, saznaje Index od dobro obaviještenog izvora. Ideja je da se nastavi domaćinska i opuštena atmosfera hrvatskih poglavara.

“Kolinda je pjevala i grlila državnike, Josipović im je svirao, Mesić je pričao viceve. Milanović je dijelio uvrede, a Tuđman susjedne države”, kaže izvor za Index.

Milanović: Zovite me anemija, napit ću se krvi Plenkoviću

Milanović je odmah najavio debatu s Plenkovićem.

“Zovite me anemija jer ću Plenkoviću popiti i ovo malo krvi što mu je ostalo”, kaže Milanović, koji uskrsne praznike provodi u krčmama u Dalmatinskoj zagori, gdje bi trebao naučiti nove živopisne psovke i uvrede nužne za nastavak kampanje, piše index.hr.