Zvjezdan Misimović pauzira najmanje tri mjeseca

Zvjezdan Misimović je proteklog vikenda osvojio kineski FA Cup, a sa svojim Guizhuou Renheom savladao je favorizirani Ghuangzou.

U revanš susretu finala popularni Miske upisao je asistenciju, ali će zbog nezgodne povrede aduktora u ovome susretu sa terena odsustvovati najmanje tri mjeseca.

Misimović je u posljednjoj ovosezonskoj utakmici svog Guizhuoua doživio neugodnu povredu aduktora. Uprkos povredi bh. fudbaler na terenu je proveo svih 90 minuta. Iako je utakmica igrana 7. decembra, Misimović je tek u petak u Njemačkoj utvrdio kakva je težina povrede. Iako se ne radi o naivnoj povredi, dobra vijest je da će Misimović imati dovoljno vremena za oporavak do Mundijala u Brazilu juna naredne godine.

“Upravo sam došao sa pregleda kod doktora i nisam dobio nimalo lijepe vijesti. Zbog povrede aduktora čeka me pauza od tri mjeseca. No, sreća u nesreći je što se to dogodilo sada kada je pauza u Kini. U martu će početi nova sezona, a do tada bi sve trebalo da bude u redu. Ono što je možda još važnije jeste da ima dovoljno vremena do Svjetskog prvenstva u Brazilu. Nadam se da ću se uspješno oporaviti, možda i prije planiranog, kako bih se što bolje spremio za Mundijal, gdje želimo napraviti novi podvig. Grupa je takva da imamo realne šanse za prolaz dalje. Sada je na nama da to probamo iskoristiti”, rekao je Misimović u razgovoru za Nezavisne.

Bh. reprezentativac, uprkos povredi, ovih dana će doputovati u Sarajevo kako bi 16. decembra prisustvovao promociji prve foto-monografije fudbalske reprezentacije BiH autora Marija Iličića.

Vezani članci

BEGOVIĆ U TIMU KOLA PREMIERSHIPA! THE GUARDIAN: NJEGOVE IGRE SU GARANCIJA DA ĆE STOKE IGRATI SVE BOLJE

Visokoin.com