Vrhovac: U požaru nije uništena arhiva, sve se čuva u elektronskoj verziji

“Dobar dio dokumentacije IRB-a je izgorio u požaru, ali to nam neće predstavljati problem s obzirom da svu dokumentaciju snimamo elektronski i čuvamo na sasvim drugoj lokaciji, tako da ćemo uskoro uspostaviti svoju arhivu“, rekao je Vrhovac Srni.

On kaže da je materijalna šteta pričinjena u požaru veoma velika i da će trebati određeno vrijeme da se sanira.

“Čekamo da se istraga obavi i da dobijemo zvanične informacije o uzroku požara, jer su do sada sve informacije bile nezvanične”, rekao je Vrhovac.

On je rekao da je, prema nezvaničnim informacijama nadležnih, požar izbio noćas oko 3.00 časa u zgradi u kojoj se nalazi sjedište IRB-a.

Izgorio IRB U Banjaluci, požar bio stravičan (VIDEO)

“Kako se požar širio zahvatio je i prostorije sjedišta IRB-a. Na sreću nema povrijeđenih i nastradalih, što je najbitnije“, rekao je Vrhovac i dodao da je požar u ranim jutarnjim časovima stavljen pod kontrolu.

Požar koji je izbio u poslovnoj zgradi u kojoj je i sjedište Investiciono-razvojne banke /IRB/ u Banjaluci pričinio je veliku materijalnu štetu, ali ljudskih žrtava nije bilo, saopšteno je jutros iz IRB-a.

“Prve informacije kojima trenutno raspolažemo govore da je požar izbio na drugom mjestu i da se proširio na prostorije koje koristi IRB Republike Srpske, a detalje očekujemo po završetku uviđaja”, naveli su iz IRB-a.Požar, koji je izbio noćas, oko 3.00 časa, lokalizovali su banjalučki vatrogasci.