Izgorio IRB U Banjaluci, požar bio stravičan (VIDEO)

U Banjoj Luci je sinoć oko tri sata iza ponoći izbio požar koji je zahvatio zgradu Investicione razvojne banke. Požar je pričinio veliku materijalnu štetu, ali ljudskih žrtava nije bilo.

“Prve informacije kojima trenutno raspolažemo govore da je požar izbio na drugom mjestu i da se proširio na prostorije koje koristi Investiciono-razvojna banka Republike Srpske, a detalje očekujemo po završetku uviđaja”, naglasili su u IRB.

Požar su lokalizovali banjalučki vatrogasci, te spriječili širenje na okolne zgrade.

Građani svjedoče da je prizor bio strašan. Policija je na mjestu događaja vrši uviđaj.

Zbog čudnih propisa i nadležnosti, pisali su 2020.godine novinari Capitala zgrada je bila zapuštena i neobezbijeđena:

“Zgrada u kojoj radi više od 200 ljudi i u kojoj su smješteni Investiciono – razvojna banka (IRB) i Garantni fond Republike Srpske, te desetine drugih pravnih lica, nema alarma za požar, struju u garaži i stubištu…”

(…)Dodaju da najviše brinu zbog toga što je isključena struja i za sistem koji se aktivira kada dođe do požara, da i sam taj sistem vatrodojave nije certifikovan i provjeren dvije godine.

“Stubište je u mraku, lift ne radi šest mjeseci, sajle nisu provjeravane, elektronika je loše radila, vrata su se zaglavljivala…, pričaju stanari koje smo sreli u zgradi”, pisao je Capital 2020.godine.

Šta je uzrok požara, znaće se nakon provedene istrage.