Aco Petrović: Da mogu, vratio bih vrijeme unazad!

U proteklom periodu mnogo se govori o nasljedniku Ace Petrovića na selektorskoj klupi naše košarkaške reprezentacije.

Spominju se imena velikih košarkaških stručnjaka poput Duška Ivanovića, Nevena Spahije, Dragana Šakote, Nenada Markovića, Žana Tabaka, Emira Mutapčića i Adisa Bećiragića, a kako kažu – gdje ima dima, ima i vatre.

Mahmutović ima svog favorita

Iz kancelarije Košarkaškog saveza BiH, potvrdio nam je i prvi čovjek ove kuće Harun Mahmutović, sa svojim saradnicima neće žuriti sa donošenjem odluke, te će pažljivo razmotriti sve ponude i pokušati da dovede stratega koji je najbolje rješenje za našu selekciju.

”Veliki posao je pred nama i veoma mnogo radimo po pitanju imena novog selektora. Mnogo kandidata je tu – vrhunskih stručnjaka, koji su zainteresovani za vođenje naše reprezentacije. Iznenadio sam se kada sam čuo kako oni razmišljaju o nama, naravno pozitivno, što je dobar pokazatelj da smo u proteklom periodu radili dobar posao. Ne želim da govorim o imenima što su tražili i sami kandidati i smatram da tako i treba biti. Ne treba se kroz medije provlačiti da smo mi nekog odbili, a on nam se nudio”, kaže generalni sekretar Saveza, koji nam je priznao da ima svog favorita, te da ćemo vidjeti koliko je zaista realno da taj kandidat postane novi selektor BiH.

”Pregovaram sam trenerom svjetskog kalibra i on je zaista moj favorit. Radi se o vrhunskom stručnjaku, zaista preozbiljnom imenu da bi se bespotrebno išlo u javnost i zagrijavala atmosfera. Ne možemo sebi dozvoliti taj luksuz i presretni smo što uopće pričamo sa njim. Vidjet ćemo da li se možemo usuglasiti oko uslova, ali biću optimista, kao i uvijek do sada”, zaključio je Mahmutović i još jednom ponovio da neće licitirati sa imenima, te dodao kako novi selektor neće biti poznat tokom ove godine.

Izgladili nesuglasice

Inače, kako smo saznali, prije nekoliko dana došlo je do susreta između generalnog sekretara KSBiH Haruna Mahmutovića i bivšeg selektora naše reprezentacije Ace Petrovića.
Poznato je kakav su odnos njih dvojica imali tokom prethodne dvije godine, ali sve se to narušilo nedavno. Tako je barem izgledalo zbog svega što je napisano i izjavljeno u medijima, ali sve nesuglasice su izglađene tokom posljednjeg susreta.

Petrović je priznao kako je bio brzoplet, ali i da su mediji neke njegove izjave pogrešno prenijeli, što je dovelo do kontraefekta, te da bi vratio vrijeme da je u mogućnosti.

(VisokoIN/Oslobođenje)

Vezani članci

Sjajna partija Džanana Muse u porazu Reala, za kraj regularnog dijela Eurolige

Visokoin.com

Novi maestralan nastup Jusufa Nurkića u pobjedi Portlanda

Visokoin.com

Preminuo košarkaš Stevan Jelovac

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com