Adnan Delić: Najveća je vrijednost sačuvati dignitet

Čestitke Semiru Efendiću na pobjedi za načelnika Općina Novi Grad Sarajevo uputio je kandidat za istu poziciju Adnan Delić.

“Bila je ovo neizvjesna utakmica do kraja i primjer kulturne i programske kampanje, kakvu smo vodili i kakva bi i trebala krasiti naš politički prostor. Najveća je vrijednost sačuvati dignitet, uspravno hodati ulicama našeg grada i svakome moći pogledati u oči. Zato mi je drago što u ovih nekoliko mjeseci nismo upotrijebili nijednu ružnu riječ, već smo se natjecali jačinom argumenata, našim programom i vizijom u kojem smjeru bi se naša općina trebala razvijati”, naveo je Delić.

“Mi moramo graditi sistem i poštivati zvanične institucije, stoga ukoliko CIK nađe za shodno da izvrši ponovno brojanje svih glasačkih listića iz općine Novi Grad Sarajevo mi im stojimo u potpunosti na raspolaganju. Stranke ‘Četvorke’ i njihovi organi, u skladu sa svojom politikom, imaju pravo zahtijevati od nadležnih institucija uvid u ispravnost svih izbornih procesa, u što se ja neću miješati”, dodao je.

Naglasio je i da mora reći da je počastvovan podrškom blizu 20.000 sugrađana i sugrađanki i pobjedom na oko 90 od 155 biračkih mjesta u općini Novi Grad Sarajevo.

“Bilo je ovo nevjerovatno iskustvo. Svaki razgovor s vama, rukovanje, riječ podrške, savjet i kritika velika su odgovornost za mene da nastavimo s našim projektom koji u fokus djelovanja stavlja čovjeka”, istakao je.

“Zato sam dijelom tužan, jer sam osjetio vašu pozitivnu energiju i ideje, a nisam u situaciji da ih artikuliram kroz našu administraciju, ali i sretan jer mi se, po koji put, potvrdilo da u našim ljudima postoji mnogo dobra, kvaliteta i želje da našu domovinu usmjerimo ka dobru.
Gospodinu Efendiću želim da našim Novim Gradom Sarajevo u naredne četiri godine upravlja uspješno, da bude načelnik svih građana i građanki, bez obzira na njihovo političko opredjeljenje i prebrodi izazovna vremena koja su pred nama, te da od naše općine napravi savremenu transparentnu lokalnu zajednicu. Hvala vam svima još jednom i svako vam dobro želim”; naglasio je Delić.

Vezani članci

Amra Babić priznala poraz u Visokom

Visokoin.com

Mirela Mateša Bukva: Gradonačelnice, prestanite tražiti empatiju od Visočana! Kome vi pričate o nemoći?!

Visokoin.com

Mirza Ganić – Narod je tražio najboljeg !

Visokoin.com

Mirza Ganić: Zašto vlast u Visokom najosnovnije potrebe građana naziva ‘nerealnim obećanjima’

Visokoin.com

Mirza Ganić za gradonačelnika – narod je tražio najboljeg!

Visokoin.com

VIŠE OD 13 MILIONA KM VISOKOM TOKOM MANDATA MIRZE GANIĆA KAO PREMIJERA ZDK

Visokoin.com