Alice Cooper: Rock je seksualna, plemenska stvar

Američki rocker Alice Cooper nazvao je popularni britanski bend ‘Mumford and Sons’ uvredom za rock ‘n’ roll, te poručio mladim generacijama da se ostave vegetarijenske hrane i prijeđu na odreske.

“Mislim da bi cijele ove generacije možda trebale prijeći na odreske mesa. Možda bi trebali prestati jesti vegetarijansku hranu, izaći van i dopustiti da im krv prokola sistemom”, rekao je 65-godišnji Cooper za časopis Fuse.

Cooper smatra da rock ‘n’ roll nije kada se pjeva: ‘sreća, sreća, sreća, sve je u redu’. Posebno se okomio na engleski folk rock sastav ‘Mumford & Sons’.

“Oni su odlični u onome što rade, ali to nije rock ‘n’ roll. Ne zovite to rock ‘n’ rollom. To je uvreda za rock ‘n’ roll”, rekao je.

Alice Cooper priznaje da je on pripadnik stare škole.

“Kada si u rock bendu odmetnik si, ne igraš po pravilima. To ne znači da se moraš drogirati. Kada si na pozornici, ne sviraš gitaru mlitavo, i svakako ne akustičnu gitaru. To ne dolazi iz mozga, dolazi iz utrobe, dolazi iz prepona. Rock je seksualna, plemenska stvar”, kaže Cooper.

“Ako ne želite biti rock bendovi – super! Kul, to je bolje za nas. Ostat će više mjesta za grupe kao što su Foo Fighters ili Green Day, više za one koji su zaista rock bendovi. Ne razumijem zašto se svi boje da budu u rock sastavu. Nećete time uvrijediti nikoga”, poručio je Cooper.

(VisokoIN)

Vezani članci

Aleksandra Prijović ide i na treću Zetru: Dva koncerta rasprodana u rekordnom roku, otvoren i treći termin…

Visokoin.com

Mirza Selimović objavio novu pjesmu „Plakaćeš“

Visokoin.com

Matea Kalajdžić: “Bez ljubavi, umjetnosti, interakcije sa drugim ljudima, nemoguće je živjeti!”

Visokoin.com

“Otrov”: Jelena Rozga snimila novi spot na auto otpadu

Visokoin.com

FANTOM SLOBODE

Visokoin.com

Sergej Ćetković otvara Sarajevo Music Stage

Visokoin.com