Almedin Babić reaguje: Selimović je pomješao “kruške i jabuke”!

Ovim putem želim da dam neke odgovore svom prijatelju Aidu Selimoviću,kao i našoj javnosti s obzirom da se osjećam odgovornim za posao koji obavljam u klubu te smatram da sam čovjek za kojeg ne postoje NEKI , svi imaju ime i prezime i mišljenja sam da se jedino tako može ispravno raditi i funkcionisati.Prije svega moram napomenuti da je politika ovog upravnog odbora bila da se nijednom igraču neće osporiti odlazak u drugi klub, ukoliko se ne ispunjavaju obaveze iz ugovora kao i ukoliko pronađu povoljan inostrani angažman i da će se praviti sporazumni raskid ugovora na zadovoljstvo obje strane. Svi igrači koji su do sada otišli iz kluba Čakić,Halilbegović,Tatar …..napravili su sporazumni raskid na obostrano zadovoljstvo gdje je i napravljen FASCINIRAJUĆI OPROST duga ne za ove igrače mada je njihov dug bio i do tri puta veći od Selimovićevog. Moram napomenuti da se jednostavno nije moglo dozvoliti da se odlazi iz kluba kako ko hoće i kad to želi i da su iz tih razloga pravljeni takvi sporazumi, kad se već nisu uspjeli zadržati naši igrači bar da se ne dozvoli da se klub može tužiti za dugovanja i da se ugrozi njegovo funkcionisanje, jer su nam takvi slučajevi već poznati (Antović,Skopljak).

Moram napomenuti svog prijatelja Selimovića da je prosto rečeno pomiješao “kruške i jabuke”. Klub je najveća instanca potom Skupština kluba, Upravni odbor, stručni štab pa igrači, a moj prijatelj je malo pobrkao hijerarhiju. Politiku kluba vodi upravni odbor ma kakav on bio a Skupština je izvršni organ kojem odgovara upravni odbor a nikako da odgovara igračima i da su oni ti koji će voditi politiku kluba. Ovu svoju konstataciju ću potkrijepiti i činjenicama. Sama činjenica da je Selimović spomenuo našeg generalnog sponzora PREVENT, navodno da je zakazao, to treba potkrijepiti činjenicom, a ja odgovorno tvrdim da generalni sponzor nikada nije niti jedan dan zakasnio sa uplatom dogovorene tranše i da su novci usmjeravani gdje je to bilo neophodno,nažalost ali je tako, prije samih isplata stipendija MORAJU se platiti obaveze prema RS BiH,organizacija utakmica domaćih koje enormno puno koštaju, odlazak na gostujuće utakmice,obaveze prema dvorani, ne želeći niti u jednom trenutku zaboraviti obaveze prema igračima koje su isplaćivane u skladu sa mogućnostima kluba. Da li su bile dovoljne ili ne, u svoje lično ime ću odgovoriti, mislim da je trebalo biti puno bolje i redovnije, takođe ne želeći osporiti napore Upravnog odbora u iznalaženju novca koji je zasigurno dao svoj maksimum u iznalaženju istog.

Iz ovog proizilazi za mene normalna stvar, a to je da poddnesem ostavku na članstvo u Upravnom odboru i pružim šansu nekom drugom da dođe na moje mjesto i napravi puno više i puno bolje. Ja ću to učiniti na legalan i legitiman način poslije Izvještajne Skupštine, gdje će se položiti računi za sve do sada urađeno bilo dobro ili loše, a svom prijatelju Selimoviću sa kojim sam razgovarao u više navrata oko ostanka u klubu napominjem da nije on taj koji će smijeniti predsjednicu i trenera, zauzvrat da igra besplatno za svoj već sada bivši klub. U našem posljednjem razgovoru oko povratka Selimovića u klub jasno mi je rekao da ne želi igrati i da je našao novi klub bez obzira ako bi mu uspjeli obezbijediti dugovanje ( cca2.000,00km ) i koliko toliko redovnu plaću što je i potvrdio na sastanku Upravnog odbora na koji je i sam pozvan. Žao mi je što se moj prijatelj niti jednom nije osvrnuo na činjenicu kada i u kojem momentu je napustio klub. To se moglo uraditi na polusezoni i da se pomogne našim golobradim mladićima koje ovim putem pozdravljam i čestitam na postignutim rezultatima, uz sve nedaće koje su ih pratile, kao i njihove trenere.

Ovim putem poručujem svom prijatelju Selimoviću a i široj javnosti,da je Upravni odbor za tri godine i nešto malo jače mandata kroz koji je prošlo dvadesetak ljudi, koje takođe ovim putem pozdravljam i zahvaljujem na saradnji, NIKADA NIJE STAVIO SVOJ LIČNI INTERES ISPRED INTERESA KLUBA, DA NIKO NIJE SMATRAO KLUB PRIVATNIM VLASNIŠTVOM I DA SE NIKO NIJE IGRAO SA IMENOM NAŠEG RUKOMETNOG KLUBA, a to smo pokazali mnogo puta a pogotovo na konstataciju PRIVATNOG VLASNIŠTVA.

Naš klub VITEX, BOSNA, BOSNA PREVENT, je postajao,postoji i postajaće dokle god postoji naša Općina Visoko u nadi da će se vratiti stara slava našem klubu po kojem smo prepoznatljivi i van granica naše države.

Svom prijatelju Selimoviću želim puno sreće kako u privatnom životu tako i na sportskom terenu, radovaću se svakom njegovom uspjehu kao i svim NAŠIM igračima koji danas ne brane boje našeg kluba !

SPORTSKI POZDRAV ! Almedin Babić

Vezani članci

Mirza Ganić ponovo kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima!?

Visokoin.com

Otvoreno pismo stanovnika u Naselju Luke: Kako Upraviteljstvo na grbači etažnih vlasnika stanova živi i skupljaju “harač”

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com

Tvrtko I Kotromanić: 633. godišnjica smrti prvog bosanskog kralja

Visokoin.com