AM SDA Visoko: Humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava za lječenje Muamera Semića

Asocijacija mladih SDA Visoko, provodi humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava neophodnih za liječenje našeg sugrađanina Muamera Semića.

Muamer Semić je prije dvije godine obolio od zatajenja bubrega i njegov život svakodnevno ovisi o aparatima. Priključen je na pertonalnu dijalizu koju mora raditi svakih šest sati. S obzirom na kompleksnost bolesti, ovaj tip dijalize šteti drugim organima i zahtjeva što bržu transplataciju bubrega. Kako bi dovršio proces liječenja potrebno je da u Francuskoj izvrši transplantaciju bubrega. Za ovu operaciju potrebno je da izdvoji 40 000 eura.

Tim povodom, Asocijacija mladih SDA Visoko organizira izvođenje predstave pod nazivom ‘’Državni lopov’’, koja u svom sinopsisu donosi priču o dva zatvorenika u istoj ćeliji. Jedan je sitni lopov, a drugi “državni lopov” i naravno uz to povlašten čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu čak ni osnovnu školu, a mašta o unapređenju.

Predstava će biti izvedena u saradnji sa Centrom za kulturu Zavidovići, a uloge tumače Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Adem Smailhodžić.

Termin igranja predstave je u 11: 00 i 18:00 sati u Gradskom kinu Visoko. Cijena ulaznice je 3,00 KM, a sva sredstva od prodanih ulaznica bit će donirana Muameru Semiću, kao mali vid pomoći ne samo Asocijacije mladih SDA Visoko nego i građana koji su podržali ovu aktivnost.

(VisokoIN)

Vezani članci

Vlada ZDK finansira dva programa fokusirana na smanjenje nezaposlenosti

Visokoin.com

Asocijacija arhitekata u BiH podržala inicijativu za zatvaranje ulice Čaršijske u Visokom

Visokoin.com

Pronađen turista koji se izgubio na lokalitetu piramide Sunca

Visokoin.com

Visoko: U Hramu sv. Prokopija obilježen Veliki petak

Visokoin.com

Svečano obilježen 7.april – Dan oslobođenja grada Visoko

Visokoin.com

Nesvakidašnja priča iz Topuzovog Polja: ‘Majka ima 91 godinu, meso nikad nije jela’

Visokoin.com