AM SDA Visoko: Humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava za lječenje Muamera Semića

Asocijacija mladih SDA Visoko, provodi humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava neophodnih za liječenje našeg sugrađanina Muamera Semića.

Muamer Semić je prije dvije godine obolio od zatajenja bubrega i njegov život svakodnevno ovisi o aparatima. Priključen je na pertonalnu dijalizu koju mora raditi svakih šest sati. S obzirom na kompleksnost bolesti, ovaj tip dijalize šteti drugim organima i zahtjeva što bržu transplataciju bubrega. Kako bi dovršio proces liječenja potrebno je da u Francuskoj izvrši transplantaciju bubrega. Za ovu operaciju potrebno je da izdvoji 40 000 eura.

Tim povodom, Asocijacija mladih SDA Visoko organizira izvođenje predstave pod nazivom ‘’Državni lopov’’, koja u svom sinopsisu donosi priču o dva zatvorenika u istoj ćeliji. Jedan je sitni lopov, a drugi “državni lopov” i naravno uz to povlašten čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu čak ni osnovnu školu, a mašta o unapređenju.

Predstava će biti izvedena u saradnji sa Centrom za kulturu Zavidovići, a uloge tumače Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Adem Smailhodžić.

Termin igranja predstave je u 11: 00 i 18:00 sati u Gradskom kinu Visoko. Cijena ulaznice je 3,00 KM, a sva sredstva od prodanih ulaznica bit će donirana Muameru Semiću, kao mali vid pomoći ne samo Asocijacije mladih SDA Visoko nego i građana koji su podržali ovu aktivnost.

(VisokoIN)

Vezani članci

Grad Visoko u prvih šest mjeseci posjetilo više od 70.000 turista

VISOKOIN.COM

Admir Babić: Zašto se nije izvršila rekonstrukcija puta u mjestu Dubrave?

VISOKOIN.COM

Faruk Šahinović: “Ukrasimo Kožarski most u znak sjećanja na KTK!”

VISOKOIN.COM

Novak Đoković proglašen za počasnog građanina Visokog

VISOKOIN.COM

Notarka mora isplatiti milion KM: Adnan Nazifović iz Visokog ostao bez kuće …

VISOKOIN.COM

Privode se kraju radovi na tenskim terenima u parku “Ravne 2” Visoko

VISOKOIN.COM